hirdetés
2024. július. 16., kedd - Valter.
hirdetés

Videósorozat segíti a stroke-on átesetteket

A Semmelweis Egyetem Rehabilitációs Klinika Agysérültek Rehabilitációs Osztálya videósorozatának célja a stroke-on átesett nők mindennapi életének megkönnyítése.

A videósorozat elkészítésében a Semmelweis Egyetem Rehabilitációs Klinika Agysérültek Rehabilitációs Osztályának szakemberei vettek részt, akik hosszú évek tapasztalatával és szakértelmével rendelkeznek a rehabilitáció területén. Az általuk most összeállított videósorozat nem pusztán a fizikai rehabilitációban játszik fontos szerepet, hanem egyben segít az érintetteknek visszanyerni az önállóságukat és megtanulni újra részt venni a mindennapi tevékenységekben.

A stroke utáni rehabilitáció során fontos, hogy az érintettek újra megtanuljanak részt venni a mindennapi tevékenységekben. A Semmelweis Egyetem Rehabilitációs Klinikájának közreműködésével készült el ez a videósorozat, ami nem csak gyakorlati útmutatást nyújt, hanem inspiráló és támogató eszközként is szolgál– mondta Masát Orsolya, a klinika Agysérültek Rehabilitációs Osztályának szakorvosa.

A stroke-on átesettek számára a mindennapi rutint visszanyerni, önálló életvitelt folytatni hatalmas kihívást jelent. A rövid – jellemzően másfél perc hosszúságú – videókon olyan, elvileg egyszerű, a mindennapokhoz hozzátartozó tevékenységek egy kézzel történő elvégzéséről van szó, mint a copf készítése, körömlakkozás, hajszárítás, vasalás, vagy egy melltartó felvétele.

A bemutatott tevékenységek közös jellemzője, hogy alapesetben egyszerű cselekvésekről van szó, azonban mindezeketegy kézzel elvégezni korántsem olyan könnyű. A rehabilitációs folyamat során e videósorozat segít az érintetteknek visszanyerni az önállóságukat és újra részt venni a mindennapi életben.

Hangsúlyozni kell, hogy a stroke egy súlyos betegség, ami nagyban befolyásolja a páciensek életminőségét! A megelőzés és a korai felismerés kiemelt fontosságú a stroke és a súlyos szövődmények elkerülése érdekében. Egészséges életmód, rendszeres testmozgás, egészséges étkezés és az olyan kockázati tényezők, mint a dohányzás vagy rendszeres alkohol fogyasztás minimalizálása segíthet csökkenteni az agyvérzés kialakulásának esélyét.

A videósorozat már elérhető a Youtube-on és a Rehabilitációs Klinika weboldalán valamint közösségi média csatornáin is elérhető lesz.

Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
hirdetés