hirdetés
2024. április. 26., péntek - Ervin.
hirdetés

Veszélyesebb üzem lett a szülés

Nőtt az elmúlt évtizedben a szülés miatti súlyos szövődmények száma az Egyesült Államokban – idéz egy kormányzati jelentést a hvg.hu.

A szülés közben vagy közvetlenül utána kialakult súlyos szövődmények  - szívroham, szélütés, jelentős vérzés vagy veseelégtelenség - arány 75 százalékkal magasabb, mint egy évtizeddel korábban volt. Ezzel párhuzamosan a nők szülést követő kórházi tartózkodása közben előfordult komplikációk aránya is nőtt 114 százalékkal – derült ki a jelentésből.

Idézik William Callaghan-t, az amerikai járványügyi hatóság egyik  munkatársát, aki magyarázatkét arra hívta fel a figyelmet, hogy egyre több nő vállalkozik szülésre idősebb korban vagy elhízva, illetve olyan krónikus egészségi állapottal, mint a magas vérnyomás vagy a cukorbetegség. Egyre többen vannak közöttük olyanok is, akik valamilyen rendellenességgel, például szívhibával jöttek világra, s csak az orvosi kezeléseknek köszönhetően érték el a kort, amikor szülhettek.

Callaghan arra is figyelmeztetett, hogy gyerekvállalás előtt érdemes egy nőnek a lehető legegészségesebb formába hoznia magát: lefogyni, ha kövér volt, és ellenőrzés alatt tartani magas vérnyomását vagy cukorbetegségét – olvasható a hvg.hu-n.

(forrás: hvg.hu)
Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
hirdetés