hirdetés
2024. április. 30., kedd - Katalin, Kitti.
hirdetés

Vélemény az otthonszülésről

A Magyar Hírlap szülész-nőgyógyász szakorvos nyilatkozója amellett érvel, hogy nem biztonságos az otthonszülés.

A magyar várandósgondozás világelső, az otthon szülés pedig nem lehet jó alternatíva sem az édesanyának sem a magzatnak – reagált a lapnak dr Felek Csanád szülész-nőgyógyász szakorvos egy civil szervezet érveire, amelynek beadványa nyomán Székely László ombudsman vizsgálatot indított az otthon szülés hazai elérhetőségét illetően. A szakorvos szerint az egyetlen jó megoldás az „otthon illúzióját adó”, jól felszerelt kórházi, szülészeti helyiségek kialakítása – olvasható a magyarhirlap.hu-n.

Naponta találkozunk a szülészeti gyakorlatban a vajúdás alatt kóros jelekkel, amelyek az anya, a magzat vagy mindkettejük számára akár életveszélyt is jelenthetnek. Ha a műtő azonnal rendelkezésre áll, biztonsággal folytatható a szoros megfigyelés, mert a beavatkozás szükség esetén azonnal elvégezhető – fogalmazta meg a Magyar Hírlapnak Felek Csanád. A szülész-nőgyógyász szakorvos arra az ombudsmani jelentésre reagált, amelyben az alapjogi biztos egy civil szervezet beadványa alapján folytatott vizsgálatot, és megállapította: az államnak meg kell teremtenie a szabad választás lehetőségét a kórházi és az otthon szülés között, az ugyanis nem adott teljes mértékben a jelenlegi szabályozás szerint.

Naponta találkozunk a szülészeti gyakorlatban a vajúdás alatt kóros jelekkel, amelyek az anya, a magzat vagy mindkettejük számára akár életveszélyt is jelenthetnek. Ha a műtő azonnal rendelkezésre áll, biztonsággal folytatható a szoros megfigyelés, mert a beavatkozás szükség esetén azonnal elvégezhető – fogalmazta meg lapunknak Felek Csanád. A szülész-nőgyógyász szakorvos arra az ombudsmani jelentésre reagált, amelyben az alapjogi biztos egy civil szervezet beadványa alapján folytatott vizsgálatot, és megállapította: az államnak meg kell teremtenie a szabad választás lehetőségét a kórházi és az otthon szülés között, az ugyanis nem adott teljes mértékben a jelenlegi szabályozás szerint. - See more at: http://magyarhirlap.hu/cikk/60051/Nem_biztonsagos_az_otthon_szules#sthash.LbGNiKKJ.dpuf
(forrás: Magyar Hírlap)
Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
hirdetés