hirdetés
hirdetés
Keresés
Rendezés:
Találatok száma: 973
#1
Medical Online >> Rovatok >> kitekintő
2022-05-05

Az államban a családtagok magánemberként polgári jogi peres eljárást indíthatnak a művi terhességmegszakítást végrehajtó vagy kezdeményező orvos vagy "más személy" ellen.

#2
Medical Online >> Rovatok >> gyógyítás
2022-04-03

Április 3-án lenne Dr. Czeizel Endre 87 éves, és hiába nincs már közöttünk 7 éve, szellemi hagyatéka a mai napig velünk él.

#3
Medical Online >> Rovatok >> gyógyítás
2022-03-25

Az elhízás az első helyen szerepel a metabolikus szindrómában mint kiindulási pont – mondta lapunknak dr. Simonyi Gábor, a Magyar Obezitológiai és Mozgásterápiás Társaság főtitkára, a Szent Imre Egyetemi Oktatókórház Anyagcsere Központjának vezetője.

#4
Medical Online >> Rovatok >> kitekintő
2022-03-03

Az 56 centiméterrel és 3400 grammal március 1-jén született kisfiú a Matvij nevet kapta. A baba és édesanyja is jól vannak.

#5
Medical Online >> Rovatok >> gyógyítás
2022-02-28

A fertőzések elsősorban az óvszer nélkül lefolytatott nemi aktus következményei, azonban az infekciók egy része egyéb módon is terjedhet. A transzmisszióban rendkívül fontos szerepet játszanak az aktuálisan tünetmentes fertőzöttek, akik a „láthatatlan, rejtett” járvány motorjai.

#6
Medical Online >> Háziorvostan
2022-02-21

A gyomorsav fokozott termelődése vagy a védekező mechanizmusok meghibásodása a gyomor nyálkahártyájának károsodásához vezet, amelynek kezelésére számos gyógyszerkészítmény áll rendelkezésre. Jelen közlemény a gyomorsavtermelés gátlásának javallatait és ellenjavallatait, illetve a rendelkezésre álló terápiás lehetőségeket tekinti át.

#7
Medical Online >> Fejfájás
2022-02-14

A közvélekedés a fejfájásokat a nők külső vagy belső nehézségekre adott válaszának, a migrént pedig unatkozó gazdag nők időtöltésének tartja. Bár ez a – feltehetően a hagyományos nemi szerepeken és a rájuk épülő sztereotípiákon alapuló – vélemény teljességgel megalapozatlan, a hormonális különbségek miatt ténylegesen sok eltérés van a nők és férfiak fejfájásai között. A menstruációs ciklus változásai, a fogamzásgátló-szedés, a terhesség, ill. a menopauza és a hormonpótlás egyértelműen kihatnak a migrén lefolyására és kezelésére is. A migrénes nők tapasztalatát érzékletesen mutatja be Emily Dickinson, a XIX. századi amerikai költőnő (l. a boxot). A jelen összefoglaló célja röviden áttekintést nyújtani a migrénről, kifejezetten a nők szempontjából.

#8
Medical Online >> Rovatok >> kitekintő
2022-02-11

A hagyományos értékeket népszerűsítenék a gyermekvállalási kedv ösztönzésére, a csökkenő születési arány javítása érdekében.

#9
Medical Online >> Rovatok >> gyógyítás
2022-01-28

Semmilyen érzékelhető negatív változást nem okoz a termékenységben a vakcina felvétele – hangsúlyozták a Semmelweis Egyetem vezető szülész-nőgyógyász professzorai.

#10
Medical Online >> Rovatok >> tudomány
2022-01-22

Az amerikai járványügyi és betegségmegelőzési központ (CDC) jelentésben tette közzé a kutatás adatait.

hirdetés
hirdetés
hirdetés

Svédországban is radikálisan megnőtt a jodidtabletták vásárlása a csernobili harcok nyomán megemelkedett sugárzás miatt, de a nukleáris biztonságért felelős hatóság nem ajánlja a jodid szedését, mert nincs értelme.

Az amerikai Oregon Health and Science University kutatóinak legújabb vizsgálata szerint, amely a Science Immunology január 25-i számában jelent meg, a legnagyobb ellenanyagszintek az oltott és COVID-19-en átesett emberekben alakulnak ki.