hirdetés
2024. április. 30., kedd - Katalin, Kitti.
hirdetés

Vasárnap még csak bemelegítettek a mentők

Az Országos Mentőszolgálatot vasárnap is az átlagosnál többször riasztották, de a következő napokban esetszámok további növekedésére számítanak - közölte Győrfi Pál, a mentőszolgálat szóvivője az MTI-vel.

A mentőket a kora esti órákig a fővárosban 400, országosan 1800 esetben riasztották, ami az átlagoshoz képest 10-15 százalékos növekedést jelent. A hét végén még sokan tudtak enyhülést keresni vízpartokon, vagy a hűvösebb szobákba húzódva, de hétfőn ezt sokan már nem tehetik meg, ezért a mentők az esetszám további növekedésétől tartanak.

Az országos tiszti főorvos szerda éjfélig rendelt el hőségriadót. Az újabb előrejelzések szerint viszont a hőség a hét végéig is eltarthat. Hétfőn 34-39 fokig emelkedhet a hőmérséklet, emellett várhatóan az UV-B sugárzás is "extrém" erős lesz.  A meteorológiai szolgálat hétfőre már az ország egész területére harmadfokú figyelmeztetést adott ki, mivel a napi középhőmérsékletek tartósan 27 fok felett (az előrejelzések szerint 30 fok körül) alakulnak.

Az Állami Népegészségügyi és Tisztiorvosi Szolgálat (ÁNTSZ) és az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság arra kér mindenkit, hogy a nagy melegben igyon minél több folyadékot, 11 és 15 óra között semmiképpen ne tartózkodjon a tűző napon, és vegye igénybe a hűtött helyiségeket.

(forrás: MTI)
Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
hirdetés