hirdetés
2024. április. 26., péntek - Ervin.

Van gond a PIC körül a Honvédban?

Miközben a Népszava arról írt, hogy szűkítik az ellátást a PIC-en, a minisztérium szerint zavartalan az ellátás a koraszülött intenzív osztályon.

A Honvédkórház koraszülött osztálya keddtől az intézmény orvosigazgatójának a kérésére nem fogadja a legsúlyosabb állapotban lévő és legbonyolultabb ellátást igénylő koraszülötteket, akiket az ország más helyein lévő centrumokba kell a mentőknek vinniük. A Népszava birtokába került levél szerint a Honvédkórház helyett hét másik – két fővárosi, öt vidéki – intézményt jelöltek ki a legsúlyosabb állapotú és a legbonyolultabb, úgynevezett III. progresszivitási szintű PIC szakellátást igénylő ellátására. Mindez azután történt, hogy kiderült, Nem írta alá a dolgozókra kényszerített szerződést, és távozik a Honvédkórház koraszülött intenzív osztályának vezetője, Nádor Csaba, és több kollégája sem.
 
Ugyanakkor a Honvédelmi Minisztérium szerdán este kiadott nyilatkozatában az olvasható, hogy zavartalan az ellátás a Honvédkórház koraszülött intenzív osztályán, annak ellenére, hogy nem írta alá a honvédelmi alkalmazotti jogviszony elfogadásáról szóló határozatot a részleg eddigi vezetője, akinek utódát már ki is nevezték.
 
Azt írták, hogy Nádor Csaba részlegvezető orvos munkaviszonya felmondási idő nélkül szűnt meg az intézményben, utóda Korcsik József, az utóbbi időszakban Németországban dolgozó neonatológus (újszülöttgyógyász) lett, akit keddtől ki is neveztek a részleg élére. Az új részlegvezető elismert szakember, csaknem húszéves orvosi múlttal és többéves nemzetközi tapasztalattal rendelkezik.
(forrás: Népszava, MTI)
hirdetés

Könyveink