hirdetés
2024. március. 28., csütörtök - Gedeon, Johanna.

Honvédkórház: többen távoznak a PIC-ről?

Nem írta alá a dolgozókra kényszerített szerződést, és távozik a Honvédkórház koraszülött intenzív osztályának vezetője – értesült a hvg.hu.

A koraszülött-ellátásban szaktekintélynek és rendkívül népszerűnek számító Nádor Csaba mellett még egy orvos távozik, ezért hétfőn újra teljes volt a bizonytalanság az kórház országos elismertségű, III.-as progresszivitási szinten működő koraszülött centrumának működése körül: az érdeklődő anyukáknak még maguk a dolgozók sem tudták megmondani, hogy működőképes marad-e az osztály.

"Azt sem tudjuk, holnap mi lesz, nemhogy egy hét múlva" – fogalmazott a hvg.hu szerint az osztály egyik dolgozója.

A részlegen hétfőn osztályértekezletet tartottak a kórház főparancsnokának részvételével, amelyen eldőlt, hogy néhány korábbi dolgozó részleges visszafoglalkoztatásával (általuk vállalt ügyeletekkel) csökkentett kapacitással, tíz ágyon – egyelőre legalábbis – fenn tudja tartani a működőképességet a PIC.

A lap úgy tudja, Nádor Csaba a Semmelweis Egyetem Szülészeti és Nőgyógyászati Klinikájának Üllői úti újszülött intenzív osztályán folytatja a munkát tavasztól.

A Semmelweis Egyetem sajtóosztálya a lap kérdésére nem erősítette meg, hogy Nádor Csaba az Üllői úton folytatja a munkát. Igaz, nem is cáfolta. Válaszában csak annyit írt: a megkeresésben említett orvos nincsen a Semmelweis Egyetem állományában.

(forrás: hvg.hu)
hirdetés

Könyveink