hirdetés
2024. március. 19., kedd - József, Bánk.

Van, akinek hidegzuhany a béremelés

Az egészségügyi béremelésekről is interpellálták a kormányt a Parlament hétfői ülésnapján, az alacsony keresetűek helyzetét firtatták.

Szakács László (MSZP) "hidegzuhanyként" értékelte a legutóbbi egészségügyi béremelést, mert a garantált bérminimum alatt keresőknek nem nyújtott semmit a kormány, ők ugyanis, akik az egészségügyben a legkevesebbet keresik, forintra ugyanannyit visznek haza, mint előtte. Ez játék a jövedelmekkel, a betegek életével, az egészségüggyel – jelentette ki, hozzátéve: ezután még többen mennek majd külföldre. Hogyan akarják garantálni az érintett 15-16 ezer egészségügyi dolgozónak a béremelést?  kérdezte.

Rétvári Bence, az Emberi Erőforrások Minisztériumának parlamenti államtitkára azt válaszolta: az MSZP kormányon minden egészségügyi dolgozó bérét 8 százalékkal csökkentette, és elbocsátott 6 ezer dolgozót az ágazatban. Most azonban nőnek a fizetések, "béremelési verseny" van  mondta. A kevesebbet kereső egészségügyi dolgozóknak már januárban is emelkedett a bérük, és valószínűleg jövő januárban is fog  tette hozzá.

A választ a szocialista politikus nem fogadta el, az Országgyűlés azonban jóváhagyta 108 igen szavazattal, 24 nem ellenében.

(forrás: MTI)
hirdetés

Könyveink