hirdetés
2024. április. 29., hétfő - Péter.

Újraindult az orvoskereső

Idén a gyerekek is bemutathatják a doktorokkal kapcsolatos legkedvesebb történetüket a kedden indult Astellas-díj - Az év orvosa 2012 pályázaton.

A gyermekrajzpályázatra a szervezők 9-14 évesek rajzait, zsírkréta- és egyéb olyan munkáit várják, amelyek bemutatják doktor nénijükről/bácsijukról szóló legkedvesebb történetüket.

Újdonság az is, hogy az Astellas-díj - Az év orvosa 2012 pályázatra a közönségjelölés során beküldött betegtörténeteknek mostantól mindig az adott pályázati évhez kell kötődniük, azaz a korábbi, több évvel, vagy akár évtizeddel ezelőtti esetek leírásával nem lehet érvényes jelölést kezdeményezni. Jelölteket december 11-ig lehet állítani, a közönségszavazás december 18-tól január 31-ig tart, eredményt február elején hirdetnek.

A közönségjelöléssel, illetve a beküldött történetekkel kapcsolatos további változás, hogy azok előzsűrizését és a döntőbe továbbjutók kiválasztását idén már nem a pályázat szakmai zsűrije, hanem a korábban Astellas-közönségdíjat nyert orvosok végzik majd. Az értékelés szabályai nem változnak - közölte Morva Gábor programvezető kedden az MTI-vel.

A pályázatot első alkalommal 2007-ben hirdették meg. Azóta a betegtörténeteken, jelöléseken és az értékeléseken keresztül közel 700 gyógyító életébe, mindennapi munkájába tudtak bepillantani az érdeklődők.

További részleteket a pályázatról a www.astellasazorvosokert.hu oldalon olvashatnak.

(forrás: MTI)

cimkék

hirdetés

Könyveink