hirdetés
2024. március. 29., péntek - Auguszta.
hirdetés

Megújult az Év Orvosa Pályázat

Az Astellas Pharma és a MOTESZ közös gondozásában ötödik alkalommal hirdették meg az Astellas-díj – Év Orvosa Pályázatot. A jubileumi esztendő egyben a pályázat megújítását is hozta.

A változások legfontosabbika, hogy öt orvosi területen lehet díjra jelölni – alapellátás, orvosi diagnosztika, sebészeti, valamint konzervatív orvosi szakterületek, rehabilitáció-krónikus ellátás, hospice –, amihez hatodikként egy médiapályázat is társul. A díjra – s ez szintén a változások közé tartozik – a MOTESZ tagegyesületei, a kórházak és klinikák orvosszakmai vezetői, az elmúlt négy évben díjazott orvosok, kompetens érdekvédelmi, szakmai és civil szervezetek állíthatnak jelölteket 2011. október 14. és 2011. december 11. között.

A civilek is szerephez juthatnak, amennyiben 2011. november 30-ig gyógyulásuk, kezelésük történetének megírásával és annak az  This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.  e-mailre, vagy postán az 1660 Budapest, Pf. 448. címre történő megküldésével lényegében egy-egy orvosuk mellett teszik le a voksukat. Ezeket az ajánlásokat a MOTESZ elnöke, Ertl Tibor tanszékvezetô egyetemi tanár által vezetett zsűri figyelembe veszi, de közvetlenül is voksolhatnak a jelöltekre interneten a laikusok, igaz, csupán egyetlen név mellett „tehetik majd le a garast”. A zsűri minősítése és a közönségszavazatok számbavétele után a díjazottak nevével jövő év elején ismerkedhetünk meg.

MedicalOnline
a szerző cikkei

Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
hirdetés