hirdetés
2024. április. 27., szombat - Zita.

Program indul a magyar egészségügy működőképességéért

"Ha lépsz, lépj itthon!"

A Magyar Egészségügyi Szakdolgozói Kamara kiemelt céljának tekinti az egészségügyi szakdolgozók országhatáron belüli szakmai előrelépésének segítését, ezért programot indít az új feladatot kereső egészségügyiek és a szakembert kereső hazai intézmények egymásra találása érdekében. A „Ha lépsz, lépj itthon!” jelmondatú program keretében a MESZK internetes honlapján 2011 októberétől ingyenes egészségügyi állásközvetítő szolgáltatás indul, melyhez várják a szakdolgozót kereső kórházak, egészségügyi intézmények álláshirdetéseit.

Napjainkban egymást követik hazánkban az egészségügyi dolgozókat külföldre csábítani igyekvő állásbörzék. Német, brit, svájci, ír, francia, spanyol, dán, kanári-szigeteki, norvég, svéd cégek mutatják be országuk munkalehetőségeit, melyek sokak számára a boldogulás, előrelépés egyedüli lehetőségének tűnnek. Pedig korántsem biztos, hogy a legjobb út külföldre vezet. Számos hazai klinika, kórház és rendelő – súlyos szakemberhiánnyal küzdve – szakmailag, sőt nemritkán anyagilag is vonzó állást kínál, de erről a legalkalmasabb szakemberek nem szereznek tudomást, vagyis a szakmai ambíciók hazai megvalósításának legfontosabb akadálya az információhiány.

A Magyar Egészségügyi Szakdolgozói Kamara kiemelt céljának tekinti az egészségügyi szakdolgozók országhatáron belüli szakmai előrelépésének segítését, ezért programot indít az új feladatot kereső egészségügyiek és a szakembert kereső hazai intézmények egymásra találása érdekében. A „Ha lépsz, lépj itthon!” jelmondatú program keretében a MESZK internetes honlapján 2011 októberétől ingyenes egészségügyi állásközvetítő szolgáltatás indul, melyhez várjuk a szakdolgozót kereső kórházak, egészségügyi intézmények álláshirdetéseit. A www.meszk.hu kamarai állásbörzéje szakmacsoportonként teszi elérhetővé és kereshetővé a magyar egészségügyi intézmények legfrissebb ajánlatait, melyek között az állásváltoztatás mellett döntő ápolók, gyógytornászok, szülésznők, védőnők, asszisztensek és más egészségügyi szakemberek szabadon válogathatnak.

hirdetés

Könyveink