hirdetés
2024. április. 25., csütörtök - Márk.
hirdetés

Kidolgozták a szakdolgozók hatásköri listáit

Tizenhét egészségügyi szakterület „kompetencia-listáit" készítette el a Magyar Egészségügyi Szakdolgozói Kamara (MESZK). A mintegy 200 oldalas munka segítségével egyértelművé válhat az egyes szakdolgozók hatásköre, felelőssége és illetékessége. 

A Magyar Egészségügyi Szakdolgozói Kamara (MESZK) által kidolgozott hatásköri listák a munkáltató és a munkavállalók számára is egyértelművé teszik, hogy az egyes egészségügyi szakdolgozók milyen tevékenység végzésére jogosultak. A szakértők bevonásával most elkészült, 17 egészségügyi szakterületet érintő hatásköri listák egyértelműen kijelölik az egyes szakdolgozók felelősségét és illetékességét, emellett a szakmai hatásköri szint túllépéséből adódó esetleges jogvitákat is megelőzhetik.

A hatásköri listákat az érintett szakmai szervezetekkel egyeztetve, uniós pályázati forrás felhasználásával állították össze. A kamara bízik abban, hogy az anyag számíthat a döntéshozók figyelmére, így sikerül mihamarabb jogszabályban rendezni a szakdolgozói kompetenciákat.

A kamara közleménye szerint a hazai ellátórendszerben jelenleg nincs elég szakdolgozó, és számos olyan feladatot is ellátnak a gyakorlatban, amely orvosi teendő lenne.

MedicalOnline
a szerző cikkei

Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
hirdetés