hirdetés
2024. április. 30., kedd - Katalin, Kitti.

Újabb pozitív hír a cariprazine vizsgálatáról

Pozitívak a cariprazine-nal a bipoláris depresszió kezelésében végzett vizsgálat előzetes eredményei - tette közzé a Richter Gedeon Nyrt. és a Forest Laboratories Inc.

A közlemény szerint az antipszichotikus vegyület vizsgálata négy kezelési csoportot foglalt magába, az egyik csoportban statisztikailag szignifikáns javulást figyeltek meg.

A skizofréniában és bipoláris mániában korábban befejezett vizsgálatok mellett most már a cariprazine-nal mind bipoláris depresszióban, mind pedig major depresszióban pozitív vizsgálatokkal rendelkeznek - idézi a közlemény Marco Tagliettit, a Forest Laboratories Inc. kutatási és gyógyszerfejlesztési alelnökét.

Szombathelyi Zsolt, a Richter Gedeon Nyrt. kutatási igazgatója a közleményben kifejtette: elégedettek a vizsgálat előzetes eredményeivel.

A Richter a Foresttel közösen fejleszti a cariprazine nevű antipszichotikumot. A két vállalat 2012 novemberében nyújtott be törzskönyvi kérelmet skizofréniára és bipoláris mániára vonatkozóan az Egyesült Államok Élelmiszer- és Gyógyszerügyi Hivatalához (FDA). A hivatal tavaly novemberben további információkat kért be, ezekről az idén a második negyedévben folytatnak majd megbeszéléseket a felek.

(forrás: MTI, BÉT)

cimkék

hirdetés

Könyveink