hirdetés
2024. április. 28., vasárnap - Valéria.

Új Sportkórház: kényszer és lehetőség

A jelenlegi szétszabdalt, eltérő színvonalú sportegészségügyi ellátórendszer szakmai integráció­ja és módszertani irányítása is feladata lenne a jövőben az Országos Sportegészségügyi Intézetnek – nyilatkozta a Magyar Időknek a terület megújításával megbízott miniszteri biztos.

– A Sportkórház új helyre költöztetése nem csupán kényszer, de mint minden változás, lehetőség is egyben. Lehetőség arra, hogy teljesen új alapokra helyezzük a kórház és az egész magyar sportegészségügy működését – mondta a lapnak Berkes István, akit július 1-jei hatállyal nevezett ki Balog Zoltán, az emberi erőforrások minisztere az Országos Sportegészségügyi Intézet (OSEI) elhelyezésével összefüggő feladatok összehangolásáért felelős miniszteri biztossá.

A szakember víziója egy, a XXI. század kihívásainak minden szempontból megfelelő OSEI, illetve sportegészségügyi ellátórendszer megteremtése, amihez egyebek mellett szakmailag integrálni kell a ma még szétszabdaltan működő szellemi műhelyeket és ellátóhelyeket. Így a vidéki egyetemeken működő sportegészségügyi intézeteket, tanszékeket, a debreceni sportterápiás központot, az OSEI által működtetett sportorvosi rendelőket (ezekből országszerte több mint száz van), illetve azokat, amelyek az edzőtáborokban működnek, a válogatott kereteket ellátó sportorvosi szolgálatot, meg azokat a terhelésélettani és egyéb sportegészségügyi bázisokat, amelyeket az egyes szövetségek alakítottak ki.

Berkes István szerint a sportegészségügy hosszú távú fejlesztésének a stratégiáját és az ennek megfelelő szervezeti struktúrát pár hónapon belül össze kell állítani. Döntést kell hozni a Sportkórház új helyéről.

További részletek

(forrás: Magyar Idők)
hirdetés

Könyveink