hirdetés
2024. április. 26., péntek - Ervin.

Új megbízást kapott a „kormány buldogja”

Már kiválasztották a gazdasági társaságként működő kórházak költségvetési intézménnyé alakítását végző ügyvédi irodát – írja a Népszabadság.

Még el sem fogadta a parlament a 28 gazdasági társaságként működő kórházat költségvetési intézménnyé alakító egyedi törvényt, már ki is választották a Gál és Társa Ügyvédi Irodát, amely a folyamatot 17 millió forintért lebonyolítja – tudta meg a Népszabadság.

A lap értesülését a tárcánál azzal kommentálták, hogy mivel ez a folyamat kampányszerűen nagy mennyiségű jogi többletfeladatot jelent, ezt csak külső segítséggel tudja a fenntartó megoldani. A megbízási díjat a fenntartó saját forrásból fedezi, azaz nem a kórházakat terheli ez a költség.

Az ügyvédi iroda tulajdonos-vezetőjét, Gál András Leventét onnan lehet ismerni, hogy a kormány megalakulása után ő lett Navracsics Tibor miniszterelnök-helyettes jobbkeze, aki közigazgatási államtitkárként a tárcaközi egyeztetésért felelt, és rálátott a teljes kormány jogszabály-előkészítő tevékenységére.

Államtitkárként Gál nagy tempót diktált, ezért a minisztériumoknál a kormány buldogjaként emlegették. Másfél éve viszont összeütközésbe került a miniszterelnökkel, amikor pontatlanul fogalmazta meg a budapesti beruházásokért felelős kormánybiztos kinevezéséről szóló kormányhatározatot, és olyan jogkörökkel is felruházta őt, amelyeket a kabinet nem hagyott jóvá – emlékeztet a nol.hu cikke.

(forrás: NOL)
hirdetés

Könyveink