hirdetés
2024. április. 27., szombat - Zita.
hirdetés

Telefonon segítik a füst-ölést

Október 1. óta 0-24 óra között ingyenesen hívhatják a 06 80 44-20-44 telefonszámot a dohányzástól való szabadulásért küzdők – tudatja a Korányi Intézet közleménye.

Országos Dohányzás Leszokás Támogatási Módszertani Központot hoz létre az Országos Korányi Tbc és Pulmonológiai Intézet az Egészséges Magyarországért Központtal együttműködve – olvasható a közleményben.  

A leszokást segítő call centerben pszichológusok és orvosok nyújtanak telefonos tanácsadást. 2012. október 1. óta a 06 80 44-20-44 telefonszám ingyenesen hívható az év minden napján 0-24 óra között. A központ felállításával párhuzamosan egy internetes weboldal fejlesztése is elindul. A honlapon megtalálhatók lesznek a tüdőgondozók adatai, a rendeléseket, képzéseket végző szakemberek elérhetőségei, valamint a gyakran feltett kérdésekre adott válaszok között is böngészhetnek a látogatók. Mindezek mellett a Módszertani Központ munkatársai dohányzás leszokást segítő, a lakosság számára ingyenesen hozzáférhető csoportos tanácsadást is végeznek. E mellett a tüdőgondozókban dolgozó szakemberek és a háziorvosok számára is indítanak továbbképzéseket.

(forrás: Országos Korányi Tbc és Pulmonológiai Intézet)
Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
hirdetés