hirdetés
hirdetés
2024. április. 26., péntek - Ervin.
hirdetés

Táppénz: soron kívül csak papíron

A táppénzen levőket elvben hétfőtől kellett volna soron kívül fogadniuk a szakrendelőknek. Úgy tűnik azonban, ők további iránymutatásra várnak - írja a Napi Gazdaság.

A járóbeteg-szakellátást nyújtó szolgáltatók a keresőképtelen biztosítottat a nemrégiben elfogadott törvény szerint tulajdonképpen tegnaptól, hétfőtől kötelesek soron kívül fogadni, amennyiben a biztosított az ellátást a keresőképtelenségét okozó betegsége miatt diagnosztikus vagy terápiás célból veszi igénybe. A korábbi elképzelésekkel ellentétben a végül elfogadott törvény azonban ezzel kapcsolatban további eligazítást nem ad. A kormányszóvivő, Nagy Anna korábban nyomatékosította, az eljárás részletes menetét az érintettekre bízzák. A Napi Gazdaság érdeklődésére Éger István, a Magyar Orvosi Kamara elnöke elmondta, a családi orvosoknál egyszerű a helyzet. Ők beutalják a beteget és a fejlécen az előírások szerint jelzik a táppénz tényét és tartamát, vagyis a soronkívüliséget megalapozó tényezőket.

A szakrendelők azonban − derült ki lapunk érdeklődéséből − további egyeztetést tartanának szükségesnek az ügyben. Éppen azokon a helyeken ugyanis, amelyek miatt az új szabályozás született, 2-3 hónapos, már felállított várólisták vannak, amelyekbe a listán szereplők érdeksérelme nélkül utólag nem tudják beilleszteni a táppénzen levőket. Éppen ezért a rendelők azt szeretnék elérni, hogy legalább a korábban összeállított listák kifutásáig mentesítsék őket a volumenkorlát alól.

A teljes cikk a Napi Gazdaság oldalán olvasható.

(forrás: Napi Gazdaság)
Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
hirdetés