hirdetés
2024. április. 26., péntek - Ervin.

Tapolcai kórház: tárgyalnak, szünetel a bontás

Tiltakozók egy csoportja meghiúsította a tapolcai kórház fizikoterápiás épületének lebontását, amit egy uniós pályázat keretében kezdtek el - jelentette az MTI.

A  tiltakozást vezető Dobó Zoltán polgármester (Jobbik) elmondta: a tapolcai kórház fizikoterápiás épületét a 2,3 milliárd forintos fejlesztést jelentő európai uniós pályázathoz kapcsolódóan kezdték el lebontani, miközben az épület hasznosításáról a városvezetésnek konkrét elképzelései vannak. Emlékeztetett arra, hogy az önkormányzat korábban többször írásos kérelemmel fordult az egészségügyi államtitkársághoz és az Állami Egészségügyi Ellátó Központhoz, jelezve, visszavennék a korábban a város tulajdonában álló épületet, de nem kaptak választ. Az épületbe, amelyet 2007-ben felújítottak, az önkormányzat tervei szerint az alapellátási intézet költözne - fűzte hozzá a polgármester.

Dobó Zoltán elmondta, hogy a demonstrációt követően szóbeli megállapodás született a kivitelező cég vezetőjével és a kórház főigazgatójával arról, hogy két hét tárgyalási időszak következik, ezután térnek majd vissza a kérdésre.

Lang Zsuzsanna, a kórház főigazgatója közleménye szerint a polgármester által indított kezdeményezés, amely akadályozza a fizikoterápiás épület bontását, a projekt támogatási szerződésének módosítását jelentené, ezért veszélyezteti a beruházást, melynek keretében a kórházban megvalósul - egyebek mellett - a mentőállomás, a belgyógyászati nappali ellátás, a 30 ágyas ápolási osztály felújítása.

(forrás: MTI)
hirdetés

Könyveink