hirdetés
2024. április. 28., vasárnap - Valéria.

Szakrendelők: Szócska tompít

Az ősz során kell tisztázni, hogyan történik majd a járóbeteg-ellátó intézmények állami átvétele - mondta Szócska Miklós egészségügyi államtitkár a Kossuth Rádió 180 perc című műsorában pénteken.

Az államtitkár így reagált azokra - az állítása szerint félreértésen alapuló - sajtóhírekre, miszerint 2013. január elsejével mégsem veszi át az állam a járóbeteg-ellátó intézményeket. 2012. január elsejével a megyei és a fővárosi önkormányzat fenntartásában álló intézményeket, május elsejével az összes fekvőbeteg-ellátó intézményt vette át az állam. Az egészségügyi ágazatvezetés tervei szerint 2013. január elsejével a járóbeteg-szakellátó intézmények átvétele következik.

Szócska Miklós a Kossuth Rádió műsorában azt mondta: ősszel tisztázzák, milyen feltételekkel valósuljon meg a járóbeteg-szakellátásban az állami felelősség.  Az államtitkár kifejtette: a szakellátás állami felelősség, és ez így is marad. Ugyanakkor tudják, hogy vannak olyan önkormányzati fenntartású intézmények, amelyek az alapellátás szervezését is végzik, mint a háziorvosi, védőnői szolgálatok, és ezeknek az intézményeknek az életét - mondta - "nem szeretnék megbolygatni".  A fenntartókkal egyeztetni fognak arról, hogy melyek azok a feladatok, amelyeket át akarnak adni - jelezte az államtitkár, hozzátéve: ősszel azon dolgoznak majd, hogy az állami átvétel korrekt módon valósulhasson meg.

(forrás: MTI)
hirdetés

Könyveink