hirdetés
2024. május. 07., kedd - Gizella.

Az államtitkár szerint alaptalan a nettó 50 ezres ajánlat

Szócska nem tart a nagyágyúktól

Szócska Miklós nem tart attól, hogy a politikai nagyágyúk megfúrják elképzeléseit, mert a miniszterelnöktől kapott felhatalmazást arra, hogy egyszer és mindenkorra szakmai alapon döntsenek az egészségügy átalakításáról. A többi közt erről beszélt az m1 A lényeg című műsorában.

Az egészségügyi kormányzat feltérképezte a betegutakat: a jövőben a fejlesztés és a pénz oda megy, ahová a betegek – mondta A Lényeg című műsorban Szócska Miklós egészségügyért felelős államtitkár.

Szócska nem tart attól, hogy a politikai nagyágyúk megfúrják elképzeléseit, mert a miniszterelnöktől kapott felhatalmazást arra, hogy egyszer és mindenkorra szakmai alapon döntsenek az egészségügy átalakításáról. Az államtitkár példaként említette, hogy a jövőben azt szeretnék, ha a kórházak egységes áron vehetnék az energiát.

Az államtitkár cáfolta a kórházbezárásokról szóló sajtóhíreket. Azt mondta: funkcióváltás lesz az egészségügyben. Ez azt jelenti, hogy azokban a kórházakban, ahol a olyan eljárásokat alkalmaznak, amelyeket ambuláns ellátásban is meg lehet oldani, ott ezentúl a járóbeteg-ellátást finanszírozzák.

Szócska Miklós azt mondta, el kell érni a visegrádi országok költségvetés-arányát, ez jelenleg 1,5-2 százalékkal több mint amennyit Magyarország fordít az egészségügyre. Egyszeri 2 százalékos emeléstől kamaszos álmai lennének – mondta, de 4 év alatt elérhetőnek tartja a célt.

Szócska azt is közölte: az adópolitikával együtt dolgozzák ki az egészségügy átalakítására vonatkozó tervet. Lesz pénz, megteremtik a gyógyításhoz szükséges feltételeket, mondta az államtitkár, aki a műsorvezető kérdésére azt is elárulta, hogy a magánerő ( lásd várólista rövidítés) illetve a magántőke bevonásával nagyon óvatosan kell bánni, ebben egyetért a szakértőkkel.

A letétbe helyezett orvosi felmondólevelekről Szócska Miklós azt mondta: nem tudja, honnan származik a köztudatban keringő nettó 50 ezres ajánlat, de alaptalan. Még nem tettek összegszerű ajánlatot. Most még egyeztetnek és szakmánként az eltérő bérhelyzetet figyelembe véve teszik meg differenciált ajánlatukat – közli a hirado.hu.

(forrás: hirado.hu)
hirdetés

Könyveink