hirdetés
2024. április. 26., péntek - Ervin.
hirdetés

Sziámi ikreket választottak szét Londonban

Hasuknál összenőtt sziámi ikerpárt választottak szét a londoni Great Ormond Street Hospitalban - jelentette be az intézmény illetékese. Az egyik kislány azonban nem sokkal a beavatkozás után meghalt.

Stephen Cox szóvivő hozzátette, hogy Faith és Hope Williams operációját - amelyet általában idősebb gyermekeken hajtanak végre - a hétfőn este fellépő komplikációk miatt kellett előrehozni. A komplikációk természetéről bővebb információkat nem közölt. A múlt héten született ikrek szétválasztó műtétjéről a végső döntést a szülők hozták meg.
"Sajnálatos módon Hope tüdeje túlságosan fejletlen volt ahhoz, hogy fenntartsa a kislány légzését, ezért tegnap este elhunyt. Osztozunk a család gyászában" - közölte Agostino Pierro, a sebészcsoport vezetője szerdai tájékoztatóján. Faith állapota stabil - tette hozzá.
A mellkastól alhasig összenőtt két kislány mája, vérkeringése és bizonyos bélszakaszai közösek voltak. Az operációt húsz orvos közreműködésével végezték el az összetett feladat miatt: meg kellett osztaniuk a kislányok máját, figyelni kellett arra, hogy mindkettejüknek a kielégítő emésztéshez elengendő bélcsatornája maradjon, valamint szét kellett választaniuk a csípőcsont összenőtt részeit is.
Átlagosan 50 ezer szülésből egyszer jön a világra sziámi ikerpár. A sebészeknek akkor van a legkönnyebb dolguk, ha a gyermekek a mellkasuknál nőttek össze.

MTI/AP/Reuters

cimkék

Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
hirdetés