2024. május. 19., vasárnap - Ivó, Milán.
hirdetés

Szankcionálnák az indokolatlan várakoztatást Németországban

Konkrét lépések bevezetése várható Németországban a szakorvosi beutalások esetén tapasztalható, gyakran alaptalanul és indokolatlanul hosszú várakozási idők csökkentése érdekében.

A szankcionálást az orvosok és a kötelező betegpénztárak önkormányzatának kell majd részleteiben is szabályoznia. A tervek szerint meghatározzák, hogy mely várakozási idők minősülnek „normál esetnek”, illetve kivételes esetekben mit takar a „még időben történő” hozzáférés. A pénztári orvosok egyesületei a sürgősségi ellátást biztosíthatják kórházakkal való kooperációk révén is.

A Pénztári Orvosok Szövetségi Egyesülete felhívta a figyelmet, hogy nem szabad csupán az orvosokat okolni az egyre növekvő ellátási gondok miatt. A demográfiai változások és az ezzel együtt járó betegségterhek következtében ugyanis egyre növekszik az egészségügyi ellátás iránti igény. Az orvoshiány, idejétmúlt szükséglettervezés és az egyre növekvő morbiditás a lakosság körében szintén csak tovább súlyosbítják a helyzetet.

Aki a betegek számára azt sugallja, hogy mindig azonnal el kellene látni őket, valószerűtlen elvárásokat ébreszt bennük, ami gazdaságilag nem mindig teljesíthető, és orvosilag nem is mindig indokolt.

hirdetés

Könyveink