hirdetés
2024. május. 03., péntek - Tímea, Irma.

Semmi sem marad a Fidesz választási ígéreteiből?

Szócska Miklós, a miniszteri jogkörökkel rendelkező egészségügyi államtitkár több ponton is ellentmondott az elmúlt héten annak, amit a kormánypárt korábban az ágazatról, ha homályosan is, de mondott.

A lap ír a visszavont jogszabályokról is de a  magántőke bevonásának lehetőségét említi a "legmeglepőbb pálfordulásként", mivel a a párt az elmúlt években annak megjelenése ellen küzdött, pártprogramjukban Pesti Imre szakpolitikus kijelentette: "a kórházak privatizációját a Fidesz nem támogatja, a kórházaknak közösségi tulajdonban kell maradniuk.

Mi a helyzet Hévízen?

Az összeállítás a hévízi gyógyfürdő körül kialakult botrányt is megemlíti, a Magyar Nemzeti Vagyonkezelő Zrt. (MNV) igazgatósága kezdeményezte Hegedűs Lajos ügyvezető igazgató menesztését."

 "Az ügy pikantériája mégis az, hogy a visszaélések az Orbán-kormány nemzetgazdasági minisztere, Matolcsy György legbizalmibb embereihez kötődnek. A most sebtében meneszteni kívánt ügyvezető igazgató, Hegedűs Lajos ugyanis szoros kapcsolatban áll Nagy Rózával, a Nemzetgazdasági Minisztérium mai közigazgatási államtitkárával. Matolcsy régi-új munkatársa ugyanis nem más, mint a Hévízgyógyfürdő eddigi stratégiai igazgatója, aki ezen ügyek kipattanásakor még a fürdő beruházásainak lebonyolításával volt elfoglalva. Hegedűs pedig az első Orbán-kormány idején Nagy beosztottja volt a Matolcsy által akkor vezetett gazdasági tárcánál, a közigazgatási államtitkár ugyanis az első Fidesz-ciklusban is mai posztján tevékenykedett. Az államtitkár egyébként, mint azt a jobboldali sajtó többször megírta, Molnár Lajos, korábbi egészségügyi miniszter sógornője. A Nagy Róza szerepét firtató kérdésre azonban Manninger Jenő finoman csak annyit mondott: a hévízi ügyekkel kapcsolatban a Fidesz-frakció előtt fog beszámolni Matolcsy György miniszter vagy maga a közigazgatási államtitkár."

A teljes cikk a Népszava oldalán olvasható.

(forrás: Népszava)
hirdetés

Könyveink