hirdetés
2024. május. 04., szombat - Mónika, Flórián.
hirdetés

Regionális onkológiai centrum létesül Veszprémben

Regionális onkológiai centrum létesül Veszprémben a megyei kórház területén; a 4400 négyzetméter alapterületű, kétszintes, 63 ágyas központ támogatási szerződését a közeljövőben írják alá.

Hornyák Lajos főorvos, a kórház onkológiai osztályának vezetője elmondta: a 3,6 milliárd forintos fejlesztési összegből 2,3 milliárdot tesz ki az uniós támogatás, a fenntartó megyei önkormányzat ehhez 1,3 milliárdot ad. A kórház és a fenntartó megye közös pályázatáról idén nyáron született meg a kedvező döntés. A támogatási szerződés aláírása után kiírják a közbeszerzési pályázatot a kivitelezésre, és a jövő év tavaszán elkezdődhetnek a beruházási munkálatok.

Hornyák Lajos hangsúlyozta, hogy a centrumot – amely 2013 végére elkészül, és 2014 elejétől fogadja az első betegeket – a legkorszerűbb sugárterápiás gépekkel és műszerekkel szerelik fel. További 10-15 ágy áll majd rendelkezésre az egynapos ellátásra. Kitért arra is, hogy a 3,6 milliárd forintos fejlesztési összegből 200-300 milliós tételben a Bakonyban lévő, farkasgyepűi pulmonológiai intézetnél is lesz onkopulmonológiai fejlesztés a rákos tüdőbetegek vizsgálata és gyógyítása érdekében.

(forrás: MTI)
Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
hirdetés