hirdetés
2024. április. 27., szombat - Zita.

Ötmilliárdos kórházfejlesztés Tatabányán

A tatabányai Szent Borbála Kórház központi tömbjének megépítésére és az aktív ellátás fejlesztésére a kormány 4,2 milliárd forint pályázati támogatást ítélt meg, a beruházás teljes összege eléri az ötmilliárd forintot - jelentette be Lukács Zoltán, Tatabánya MSZP-s országgyűlési képviselője sajtótájékoztatón csütörtökön a városban.

A tatabányai Szent Borbála Kórház központi tömbjének megépítésére és az aktív ellátás fejlesztésére a kormány 4,2 milliárd forint pályázati támogatást ítélt meg, a beruházás teljes összege eléri az ötmilliárd forintot – jelentette be Lukács Zoltán, Tatabánya MSZP-s országgyűlési képviselője sajtótájékoztatón csütörtökön a városban.

A megyei önkormányzat 2010-ben beadott pályázatát rekordidő alatt részesítették kedvező elbírásában, ebben Schvarcz Tibor, a térség korábbi MSZP-s országgyűlési képviselője játszott jelentős szerepet - mondta.
A beruházás során az új belgyógyászati tömb kétszáznál több ággyal bővül. A külső telephelyeken működő osztályokat a központi épületben helyezik el és jelentős diagnosztikai fejlesztésekre is sor kerül a radiológia területén, illetve CT és MR készüléket állítanak üzembe - tette hozzá Lukács Zoltán.
A képviselő elmondta, a kincstártól a megyei önkormányzat tulajdonába kerül át jelenleg leromlott állapotban működő gőzfürdő, de a tulajdonosváltással lehetőség lesz fejlesztési pályázatok benyújtására.
Völner Pál, a megyei közgyűlés elnöke, a Fidesz országgyűlési képviselője az MTI kérdésére hozzátette, emellett egy másik, 800 millió forintos pályázatban is heteken belül eredmény születhet, mely a már meglévő régi tömb felújítását szolgálja.
A politikus tájékoztatása szerint a gőzfürdő ingatlancserével jut az önkormányzat tulajdonába. A kincstár az általa használt irodaház tulajdonjogát kapja meg és még a megyei önkormányzat fizet 6,7 millió forintot a rossz állapotban lévő ingatlanért.
A Szent Borbála Kórházban 1.260-an dolgoznak, az intézmény 628 aktív és 175 krónikus ággyal működik, Tatabánya és Komárom-Esztergom megye 320.000 lakosát látja el.

A megyei önkormányzat 2010-ben beadott pályázatát rekordidő alatt részesítették kedvező elbírásában, ebben Schvarcz Tibor, a térség korábbi MSZP-s országgyűlési képviselője játszott jelentős szerepet – mondta.

A beruházás során az új belgyógyászati tömb kétszáznál több ággyal bővül. A külső telephelyeken működő osztályokat a központi épületben helyezik el és jelentős diagnosztikai fejlesztésekre is sor kerül a radiológia területén, illetve CT és MR készüléket állítanak üzembe – tette hozzá Lukács Zoltán.

A képviselő elmondta, a kincstártól a megyei önkormányzat tulajdonába kerül át a jelenleg leromlott állapotban működő gőzfürdő, de a tulajdonosváltással lehetőség lesz fejlesztési pályázatok benyújtására.

Völner Pál, a megyei közgyűlés elnöke, a Fidesz országgyűlési képviselője hozzátette, hogy emellett egy másik, 800 millió forintos pályázatban is heteken belül eredmény születhet, mely a már meglévő régi tömb felújítását szolgálja.

A politikus tájékoztatása szerint a gőzfürdő ingatlancserével jut az önkormányzat tulajdonába. A kincstár az általa használt irodaház tulajdonjogát kapja meg és még a megyei önkormányzat fizet 6,7 millió forintot a rossz állapotban lévő ingatlanért.

A Szent Borbála Kórházban 1260-an dolgoznak, az intézmény 628 aktív és 175 krónikus ággyal működik, Tatabánya és Komárom-Esztergom megye 320 000 lakosát látja el.

(forrás: MTI)
hirdetés

Könyveink