hirdetés
2024. április. 26., péntek - Ervin.

Összeállt a GVH és az EEKH

Együttműködési megállapodást kötött a Gazdasági Versenyhivatal (GVH) és az Egészségügyi Engedélyezési és Közigazgatási Hivatal (EEKH) - közölte a két aláíró szervezet kedden az MTI-vel.

Közleményükben azt írták: a megállapodás célja, hogy a szervezetek információcserével, szakmai konzultációval kölcsönösen segítsék egymás tevékenységét, valamint közös tájékoztatásokkal növeljék a fogyasztói tudatosságot.

Az utóbbi években előtérbe került egészségmegóvó életszemlélettel párhuzamosan nőtt a termékeik egészségmegőrző, gyógyító hatását ígérő vállalkozások száma. Egyre több olyan termék kerül forgalomba, amely az e területen megnövekedett fogyasztói igényeket elégíti ki. Az együttműködő hatóságok kiemelt figyelmet fordítanak a sérülékeny fogyasztók védelmére, mert ők az élethelyzetüknél, egészségi állapotuknál fogva kiszolgáltatottabb helyzetben vannak a vállalkozások tájékoztatásaival, reklámjaival szemben - tették hozzá.

A két szervezet közlése szerint céljuk a szorosabb együttműködés kialakításával kiemelten az orvostechnikai eszközök, illetve a gyógyászati segédeszközök piacainak megbízható, átlátható működésének biztosítása, a felhasználók tisztességes tájékoztatásának az elősegítése.

A megállapodás alapján a hatóságok tájékoztatják egymást az ágazati és szakhatósági vizsgálatokról, a piacfelügyeleti és a versenyfelügyeleti eljárásokról, a piacelemzésekről, a jogszabálytervezetekkel kapcsolatos véleményükről, és szükség esetén konzultációt tartanak a két szervezet munkatársainak részvételével. A felek közös programok, tájékoztató kampányok szervezésével törekszenek a fogyasztói tudatosság növelését célzó kommunikációs tevékenységük összehangolására is.

(forrás: MTI)

cimkék

hirdetés

Könyveink