hirdetés
2024. április. 29., hétfő - Péter.
hirdetés

Országos felmérés a magyar műfogsorhasználók körében

Magyarországon napjainkban több mint egy millió ember visel rendszeresen műfogsort. Vajon hány százalékuk látogatja rendszeresen fogorvosát? Közülük hányan használnak műfogsorápoló készítményeket? Elsajátították-e a problémamentes, megfelelő használat módját? Többek között ezekre a kérdésekre keresi a választ a Corega országos szájápolási felmérése.

Hazánkban minden tizedik ember rendelkezik műfogsorral, mégis kevesen vannak tisztában a fogprotézis megfelelő használatával, ápolásával és még kevesebben mernek beszélni a használat közben felmerülő kérdéseikről, problémáikról. A Corega országos felmérésében nem csak a tisztítás és a megfelelő használat kerül szóba, hanem a műfogsorral élőket például arról is megkérdezik, hogy milyen gyakran látogatják fogorvosukat, vagy mikor kaptak utoljára tájékoztatást a helyes szájápolásról. Az érdeklődők a Corega Mobil Doktor országos rendezvényein vehetnek részt a kutatásban egy egyszerű, anonim kérdőív kitöltésével.

„Sajnos az a tapasztalat a hazai orvosok körében, hogy a páciensek egy jelentős része nem szívesen használja a műfogsorát. Sokuk nem találja kényelmesnek azt és túl problémásnak tartja használatát, ápolását. Ezek a gondok mind oda vezethetők vissza, hogy a műfogsorhasználók nem kapnak megfelelő tájékoztatást a műfogsor ápoló termékek helyes alkalmazásáról, és gyakran nem mernek vagy tudnak hova fordulni kérdéseikkel. Azt gondolom, hogy ez a rendezvénysorozat egy nagyszerű lehetőség a kérdések megválaszolására és a tabuk ledöntésére.” – mondja Dr. Simon Rita fogorvos.

A Corega Mobil Doktor a Nyugdíjasok Országos Szövetségének közreműködésével idén nyáron országszerte több helyszínen várja a műfogsorhasználókat. A Corega kamionba ellátogatók a kérdőív kitöltése mellett ingyenes szájápolási tanácsadáson vehetnek részt. Az érdeklődők széleskörű információkat kapnak a műfogsor használatával kapcsolatosan, valamint a megfelelő rögzítés mellett a helyes tisztítást és ápolást is elsajátíthatják. Ha pedig ezek után még mindig maradnak kétségek a látogatókban, a Corega fogorvosának négyszemközt tehetik fel minden olyan kérdésüket, amelyekre korábban nem adódott lehetőségük vagy nem mertek rákérdezni. A Corega Mobil Doktor július 7-től járja az országot. Az érdeklődők találkozhatnak a Corega kamionjával például a Bajai Halfőző Fesztiválon, Pécs és Győr belvárosában, valamint Sárváron és Gyulán a fürdőnél. A rendezvénysorozat július 15-én zárul a fővárosban.

(forrás: Népszava)

cimkék

Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
hirdetés