2024. május. 15., szerda - Zsófia, Szonja.
hirdetés

Szegeden találkozott a fogorvos társadalom

Huszonhárom országból csaknem ezer látogató érkezett Szegedre arra a nemzetközi konferenciára, amelyet Perspektívák a paro-implantológiában és a komprehenzív fogászatban címmel rendeztek meg az SZTE József Attila Tanulmányi és Információs Központban. A Magyar Fogorvosok Egyesülete rangos szakmai eseményén Svájcot helyezték a fókuszba, ahonnan két, a világ élvonalához tartozó professzor, Anton Sculean és Daniel Buser jött el előadóként.

Perspektívák a paro-implantológiában és a komprehenzív fogászatban címmel nemzetközi tudományos konferenciát rendezett a Magyar Fogorvosok Egyesülete április 25–27-ig Szegeden, az SZTE József Attila Tanulmányi és Információs Központjában (TIK). Prof. Dr. Nagy Katalin, a konferencia, és egyben a Magyar Fogorvosok Egyesületének elnöke elmondta, hogy idén 17. alkalommal gyűlt össze Szegeden a fogorvos társadalom színe-java. A fókuszt ezúttal Svájcra helyezték, ahol a fogászati ellátás minősége köztudottan igen magas színvonalú.

Két, a világ élvonalában elhelyezkedő, Svájcból érkezett szakmai előadót is hallhatott a szimpózium közönsége. Az április 25-i, dentálhigiénikusok számára szervezett konferencián Prof. Dr. Anton Sculean, a Berni Egyetem Fogorvostudományi Kar Parodontológiai Tanszékének tanszékvezető egyetemi tanára tartott előadást a lágyszövet menedzsment rejtelmeiről. Sculean professzor több mint 540 cikket közölt lektorált folyóiratokban, 42 tankönyvfejezetet írt, és több mint 700 előadást tartott világszerte. A Periodontology 2000 főszerkesztője, amelyet a parodontológiai szakma vezető folyóirataként tartanak számon.

Az április 26-i, pénteki szakmai program Prof. Dr. Daniel Buser előadásával kezdődött. Buser professzor az implantációs sebészet egyik legtapasztaltabb nemzetközi szaktekintélye, az irányított csontregeneráció (GBR) egyik úttörője, aki 35 éve foglalkozik implantációval.

Április 26-27-én a TIK kongresszusi termében kilenc, kiemelkedő színvonalú nemzetközi előadást hallhattak a szimpózium résztvevői hat ország képviselőitől, akik számos új technikát, kutatási eredményt és esettanulmányt mutattak be. Mindezeken felül „hands on” kurzusokra is várták a szakmabelieket – összegezte a programot Prof. Dr. Baráth Zoltán, az SZTE Fogorvostudományi Kar dékánja.

A kongresszusi központ átriumában több mint 40 kiállító cég termékeit ismerhette meg a konferencia közönsége. Az elmúlt hétvégén kiemelt létszámú fogorvos, fogtechnikus, dentálhigiénikus, asszisztens és fogorvostan-hallgató jött össze Szegeden, hogy tanuljon, inspirálódjon és eszmét cseréljen. Olaszország, Görögország, Horvátország, Lengyelország és Németország világhírű szakemberei is szerepeltek a két nap programjában. A konferenciára csaknem 1000 látogatót vártak 23 ország képviseletében.

 

Fotó: Kovács-Jerney Ádám
Fotó: Kovács-Jerney Ádám

(forrás: Szegedi Tudományegyetem)

cimkék

hirdetés

Könyveink