hirdetés
2024. május. 04., szombat - Mónika, Flórián.
hirdetés

Ön biztos abban, hogy orvosa jól állapította meg a betegségét?

Valószínű, hogy egy másoddiagnózist szolgáltató cég előbb-utóbb Magyarországon is felbukkan – írja  a nol.hu.

A diagnózis ellenőrzésének a fejlett nyugati világban ismert formája az ún. második vélemény – írja a lap. A „second opinion” számos internetes honlapon kérhető, természetesen díjazás fejében. A fogalom annyira közismert, hogy az egyik amerikai televíziós csatorna ugyanezt a címet adta egy 2004 óta képernyőn levő sorozatműsorának. Alkalmanként más-más betegséget tárgyalnak meg a stúdióban ülő specialistákkal.

Nagy nemzetközi internetes másodvélemény-vállalkozás a barcelonai székhelyű AdvanceMedical. Eddig több mint tízezren vették igénybe. A portálon ötezer szakember áll rendelkezésre. Hasonlóképp működik a müncheni HMO (Health Management Online) is. Daganatos betegek interneten küldött leleteit juttatja egy onkológiai szakbizottság elé.

Az internetes szolgáltatók ajánlása szerint elsősorban bizonytalan diagnózisok, fontos műtétek, ritka vagy életveszélyes betegségek, várhatóan mellékhatással bíró kezelések kapcsán ajánlott másoddiagnózisért folyamodni. A részletes záróvélemény aztán a szakirodalmi forrásokat, a szakértők nevét, életrajzát és elérhetőségét is tartalmazzaolvasható a nol.hu bővebb cikkében.

(forrás: NOL)
Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
hirdetés