hirdetés
2024. április. 28., vasárnap - Valéria.

Októberre minden jó lesz

Várhatóan október elsejével lesz naprakész a július elseje óta működő új egészségügyi struktúrához illeszkedő sürgősségi ügyeleti rend.

Az egészségügyi államtitkárság pénteken az MTI megkeresésére reagált így, miután a Napi Gazdaság reggel ismételten arról számolt be, hogy „már nem aktív” kapacitásokkal fogadják Budapesten a sürgős ellátásra szorulókat.

Közleményük szerint a traumatológiai ügyelet átalakítása és az új ügyeleti rend megjelenése szeptember 30-ig várható, mivel a Károlyi Kórház Traumatológiai Osztálya (ahol az új szereposztás szerint megszűnik az aktív ellátás) a Honvédkórházzal kötött közreműködői szerződés alapján 2012. szeptember 30-ig működik változatlan ügyeleti rendben.

Jelenleg a Károlyi kórház még ugyanazt a funkciót látja el, mint a struktúraváltást megelőzően, ugyanazon a telephelyen, de a Honvédkórház szerkezetében. A traumatológia Honvédkórházba történő teljes áthelyezéséről az egyeztetések most is zajlanak. A tárgyalások lezárulta után egy helyszínen zajlik majd a sürgősségi betegellátás.

Az államtitkárság kiemelte: Budapest baleseti betegellátása zavartalan, a betegeket hátrányosan érintő fennakadásról nincs tudomásuk.

(forrás: MTI)
hirdetés

Könyveink