hirdetés
2024. április. 28., vasárnap - Valéria.

Szócska szerint a héten rendet vágnak

Az egészségügyi ellátás július elsején indult új rendszerében szerdán ér véget az egy hónapos átmeneti időszak, a szolgáltatási minimumkövetelmények korrekciója már megkezdődött, és még a héten megkezdik a fővárosi ügyeleti rendszer egyes "átfedéseinek" kiküszöbölését is – jelentette Szócska Miklósra hivatkozva az MTI.

Szócska Miklós egészségügyi államtitkár egy hétfői rendezvényen újságírói kérdésre válaszolva közölte: számos visszajelzést kaptak, hogy egyes feltételek túl szigorúak, de olyan javaslat is volt, hogy a betegbiztonság érdekében szigorítsák tovább az ellátás minimumfeltételeit. Ezek alapján az egyes minimumfeltételek módosítását is tartalmazó rendelettervezetet már társadalmi egyeztetésre bocsátották.

Az államtitkár elmondta, több kifogás érkezett azzal az előírással kapcsolatban is, hogy hány egészségügyi dolgozó szükséges a különböző ellátások biztosításához. Ezeket is áttekintik, de leszögezte: azt nem tudják megengedni, hogy egy éjszakai ügyeletben 40-60 betegre csak egy ápoló jusson.

A hétfői Napi Gazdaság írt arról, hogy az Állami Népegészségügyi és Tisztiorvosi Szolgálat (ÁNTSZ) honlapján fellelhető budapesti és Pest megyei baleseti ügyeleti beosztásból kiderül, hogy az érvényes ügyeleti beosztás alapján még mindig a már egy hónapja megszűnt ágyakra irányítják a baleseti sérülteket. Szócska Miklós azt mondta: a fővárosi ügyeleti rendszerben vannak "átfedések", s ennek a hétnek a feladata lesz, hogy ezeket korrigálják. Hozzátette: az ehhez kapcsolódó észrevételeket és javaslatokat Cserháti Péter helyettes államtitkárral személyesen nézik végig.

(forrás: MTI)
hirdetés

Könyveink