hirdetés
2024. április. 29., hétfő - Péter.
hirdetés

A kórházvédők vitatják, hogy van-e elég orvos

November 1-jétől az egri is HospInvest-kórház

Zökkenőmentes volt az átállás az egri Markhot Ferenc Kórházban - közölte a HospInvest Zrt. szombat délelőtt, azt követően, hogy hosszas viták után átvette az intézmény működtetését a megyei önkormányzattól. A korábban  kórházvédő bizottságként tevékenykedők egyik tagja szerint egy nappal korábban még bizonytalan volt a helyzet az intenzív osztályon, valamint a gyermekosztály csecsemőrészlegén is.

A kórházat november 1-től üzemelteti a HospInvest Zrt, hivatalosan azonban péntek este 20 órakor vette át az intézménytr a cég vezérigazgatója, Gászpor Jenő. A HospInvest  portálunkhoz eljuttatott közleménye szerint az éjszaka megtörtént az informatikai átállás, "valamennyi ügyelet maximális biztonsággal működött, a HospInvest szakmai vezetői a stratégiai pontokon, így a sürgősségi betegellátónál, a műtőnél és intenzív osztályon személyesen is felügyelték az ügyeletet. Az átállás november 1-je reggelére zökkenőmentes volt". Gászpor Jenő vezérigazgató aláírta az átvételi papírokat, a HospInvest vezetői és munkatársai pedig mintegy 40 emberrel szervezik folyamatosan az átállással kapcsolatos feladatokat.
Kosztura László, a HospInvest Zrt. régió igazgatója közölte: a sürgősségi betegellátás a korábbinál nagyobb létszámmal és megfelelő szakmai biztonsággal működik. A betegellátás minden osztályon biztosított, még ott is, "ahol a legnagyobb rombolást azonosítottuk" - írták. Ilyen volt közlésük szerint a gyermekosztály - a cég vezetése az ügyben büntetőfeljelentést tesz. Az újonnan belépő orvosok átvették osztályukat, és szombaton is folytatódik az átadás.
Pócs Alfréd, a korábbi "kórházvédő" bizottság egyik orvos tagja az MTI kérdésére elmondta: ugyan nem tudják, hogy jelenleg milyen a helyzet a kórházban, mert mától már nem dolgoznak ott, de pénteken késő este arról értesült, hogy egy, a sürgősségi osztályon munkát vállaló orvos lemondott, miután kiderült, hogy 30 napból 26-ot kell dolgoznia. Orvosi szempontból bizonytalan volt a helyzet az intenzív osztályon, valamint a gyermekosztály csecsemőrészlegén is - tette hozzá.
Kosztura László, a HospInvest Zrt. régióigazgatója ezt azonban az MTI-nek nyilatkozva valótlanságnak nevezte. Közlése szerint minden osztályon maximálisan biztonságos és biztosított volt ellátás és nem okozott gondot az orvosok létszáma és összetétele sem. A korábbi "kórházvédő" bizottság egyik orvos tagja, Pócs Alfréd közérdekű bejelentést tett a rendőrségen, mert tudomása szerint több osztályon bizonytalan az orvosellátás a november elsejétől a HospInvest Zrt. által működtetett egri megyei kórházban. Az ÁNTSZ ügyeletese ezzel kapcsolatban azt közölte: nem tudnak arról, hogy orvoshiány lenne az egri megyei kórházban, az Országos Tisztifőorvosi Hivatal a jövő héten tájékozódik az ügyben. A cég egyébként az elmúlt hetek eseményei miatt szigorú biztonsági intézkedéseket vezetett be a dolgozók és a betegek biztonsága érdekében.
Heves megye önkormányzata idén március 25-én döntött arról, hogy a következő 20 évben a HospInvest Zrt. működtetheti a kórházat. A döntést mindvégig tiltakozás kísérte. Még pénteken éjfél után is demonstrációt tartottak Egerben a "kórházvédők", a Markhot Ferenc Megyei Kórház volt dolgozói és civil szervezetek az egészségügyi intézmény "emlékére", a gyűlésen a Jobbik politikusai is felszólaltak.

 

Medical Online


cimkék

Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
hirdetés