hirdetés
2024. április. 29., hétfő - Péter.
hirdetés

 

Nem bírják a gyerekek, ha otthon sincs nyugalmuk

A gyarapodó stresszhelyzetek miatt meredeken nőtt a depressziós gyerekek száma Nagy-Britanniában az utóbbi évtizedben – számolt be a The Telegraph.

A brit Országos Egészségügyi és Gondozási Intézet (NICE) becslése szerint 80 ezer brit gyerek szenved súlyos depressziótól, közülük nyolcezren tíz év alattiak, és már ötévesek is vannak köztük - tudósított a The Telegraph internetes újság a brit intézet honlapján megjelent írásból.

Az intézet szakértői szerint az általános iskolás korú gyerekek mentális zavarainak száma azért növekedett meredeken az elmúlt évtizedben, mert az iskolai számonkérés és a családok széteséséből eredő nyomás mellett megjelentek a közösségi média elvárásai és az internetes bántalmazás, zaklatás is.

Lucie Russel szociális munkás, a Young Minds karitatív szervezet kampányainak igazgatója szerint a gyermekkor egyre stresszesebbé vált, hiszen régebben egy nehéz iskolai nap után otthon kikapcsolhattak a kicsik, ma azonban ez a menedék is eltűnt, mivel bekapcsolt képernyők várják őket mindenhol.

A depressziós gyerekek gyakran érzik úgy, hogy kilógnak a társaik közül, visszahúzódóak, nehezen barátkoznak. A betegség testi tünetekben is megnyilvánul: folyamatosan fáradtak, rosszul alusznak, étvágytalanok, fájdalomra panaszkodnak.

(forrás: MTI)

cimkék

Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
hirdetés

Könyveink