hirdetés
2024. május. 19., vasárnap - Ivó, Milán.
hirdetés

 

Kínos a tudósoknak a Schmitt-ügy

Nehezen talál a Semmelweis Egyetem résztvevőket a Schmitt-ügy tényfeltérő bizottságába, derül ki a nol.hu-n.

„Információink szerint jelentős nehézségekbe ütközik a Semmelweis Egyetem törekvése, hogy – az intézmény néhány nappal korábbi bejelentésének megfelelően – létrehozzanak egy kompetens, tekintélyes és független tagokból álló testületet Schmitt Pál doktori fokozatszerzése körülményeinek kivizsgálására” – írja  a nol.hu.

A Népszabadság úgy tudja: a szakterületen járatos, a francia nyelvet is ismerő szakértők (akadémikusok, egyetemi tanárok, kutatók) egymás után utasítják vissza a felkérést, nyilvánvalóan az ügy politikai szempontból kényes volta miatt. Az egyetem ugyanakkor a jövő hétre mindenképpen szeretné meghatározni a vizsgálat szakmai és személyi kereteit.

A lap ugyanakkor felhívja arra is a figyelmet, hogy az MTA elhárító magatartása sem érthető, hiszen az akadémiának általános feladata őrködni a tudományos közélet tisztaságán, a Schmitt-ügynél látványosabb tudományetikai probléma pedig jó ideje nem volt Magyarországon. Az is gyenge érv az illetékesség elutasítására, hogy az elnök egyetemi doktori címe nem PhD, azaz nem is tudományos fokozat, hiszen maga az érintett is keveri ezeket életrajzaiban.

(forrás: NOL)
Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
hirdetés

Könyveink