hirdetés
2024. április. 28., vasárnap - Valéria.

Nagy falat a szakrendelők államosítása

A szakrendelők államosítása nagy falatnak ígérkezik. A Világgazdaság úgy tudja, hogy a gyöngyösi, az ózdi, a várpalotai és a nagyatádi kórházról jelenleg is egyeztetnek.

Még mindig rendezetlen annak a négy kórháznak a sorsa, amelyeket az állam átvett ugyan az önkormányzatoktól, de működtetőjük jelenleg is valamely magáncég.

Ezeknek a gazdasági társasági formában működő kórházaknak a működtetését még jóval az államosítás előtt adta ki az önkormányzat különféle cégeknek. A lap úgy tudja, a gyöngyösi, az ózdi, a várpalotai és a nagyatádi kórház esetében jelenleg is zajlanak a tárgyalások arról, hogyan kerülhetnének teljes egészében állami fennhatóság alá. Ez az ott dolgozók számára különösen fontos lenne, ugyanis ők ugyanis mindaddig kimaradnak a béremelésből, amíg nem lesznek állami alkalmazottak.

A járóbeteg-ellátás 2013 január elsejétől esedékes állami kézbe vétele még nagyobb falat lesz, és könnyen megakaszthatja az egészségügyben eddig gyakorlatilag zavartalanul zajlott államosítási hullámot. A Magyar Járóbeteg Szakellátási Szövetség tudomása szerint ugyanis jelenleg összesen 430 szolgáltatónak van szerződése járóbeteg-szakellátásra az egészségbiztosítóval. Ezek közül eddig csak azok kerültek állami fennhatóság alá, amelyek kórházhoz integráltan működtek, illetve négy szakrendelő Pest megyéből – írja a Világgazdaság.

(forrás: Világgazdaság)
hirdetés

Könyveink