2024. április. 27., szombat - Zita.

Most téliesítik a kiskunhalasi járványkórházat

Egészségügyi kérdésekről is beszélt a belügyminiszter az Országgyűlés Honvédelmi és rendészeti bizottságának keddi ülésén.

A kiskunhalasi, konténerekből épült járványkórházat a kiskunhalasi kórház vette át, jelenleg téliesítik. Többek között ez is elhangzott Pintér Sándor belügyminiszter éves meghallgatásán, ahol a tárcavezető Harangozó Tamás (MSZP) kérdésére elmondta: a fertőzés nem befolyásolja a szolgálat ellátását, a hivatásos szervek állományában, a honvédségnél és az egészségügyi dolgozóknál kedden 24 igazolt fertőzöttet találtak, ebben a körben összességében eddig 933-an fertőződtek meg, 916-an gyógyultak meg a fertőzésből.

A koronavírus elleni védekezésben szükséges a kórházparancsnokok munkája, jó döntés volt a járványkórházak kijelölése, fejtette ki Lukács László (Jobbik) kérdésére  válaszolva,  arról is beszélt: a koronavírus elleni védekezésben szükséges a kórházparancsnokok munkája, jó döntés volt a járványkórházak kijelölése. Hozzátette azt is, hogy a járvány méretét az határozza meg, hogy a vírus hol és milyen sebességel terjed. Ha az állampolgárok betartják a szabályokat, kisebb lesz a járvány, a kormányzat a védekezéshez szükséges módszereket és eszközöket tudja rendelkezésre bocsátani.

"Erkölcsi sérültek" azok a bűnözők, akik hamisítanak és forgalomba hoznak olyan termékeket, amelyeket úgy kínálnak, mintha hatásosak lennének a koronavírus ellen – így reflektált a belügyminiszter.Bartos Mónika (Fidesz) kérdésére válaszolva, és szigorú büntetőjogi szankciók megalkotását szorgalmazta ezzel összefüggésben.

Képviselő kérdésére Pintér Sándor megerősítette, hogy a büntetés-végrehajtás tököli rabkórházát Berettyóújfaluba költöztetik, de ez nem jelenti azt, hogy a tököli területről lemondanak.

(forrás: MTI)
Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
hirdetés