hirdetés
2024. május. 02., csütörtök - Zsigmond.

Mikor lesz béremelés Gyöngyösön?

Amint az állam átveszi a kórházat, jöhet a másutt már megvalósult béremelés. A HEOL szerint az átvételéről szóló javaslatot novemberben terjesztik elő.

Amint a gyöngyösi Bugát Pál Kórház működtetői viszonyai rendeződnek, az intézmény dolgozói is megkapják azt a béremelést, amelyet az állami fenntartású kórházak munkavállalói már megkaptak. Erről tájékoztatta minapi levelében Balog Zoltán, az Emberi Erőforrás Minisztériumának vezetője Vona Gábor jobbikos frakcióvezetőt, aki a kórház képviselőivel együtt néhány héttel ezelőtt járt Balog Zoltán miniszternél az intézmény dolgozóinak béremelése ügyében.

A miniszter azt írta: a gyöngyösivel együtt négy magánüzemeltetésű kórház állami átvételéről szóló javaslatot novemberben terjesztik elő, ennek elfogadását követően jöhet a béremelés, melynek a fedezete a költségvetésben rendelkezésre áll.

Kovács Róbert, a Bugát Pál Kórházat működtető Medical Investments Zrt. elnök-vezérigazgatója korábban elmondta: hónapokkal ezelőtt jelezték szándékukat, hogy állami kézbe adnák a gyöngyösi kórházat. Tennék ezt azért, mert most nem az üzemeltető vagy a működtetést végző tulajdonosok érdeke a legfontosabb, hanem a betegeké, a dolgozóké és a városé, közli a HEOL.

hirdetés

Könyveink