hirdetés
2024. április. 27., szombat - Zita.

Menni, vagy maradni?

Január végéig dönteni kell a magán-nyugdíjpénztári tagságról. Azoknak, akik maradnak személyesen kell nyilatkozniuk bármely nyugdíjbiztosítási igazgatóságnál.

Az Országgyűlés 2010. december 13-ai ülésnapján elfogadta a Nyugdíjreform és Adósságcsökkentő Alapról, és a szabad nyugdíjpénztár-választás lebonyolításával összefüggő egyes törvénymódosításokról szóló törvényt. Az rendelkezés 2010. december 22.-től hatályos, a 194. számú Magyar Közlönyben olvasható az új szabályozás. A törvény módosította a magánnyugdíjról és a magánnyugdíjpénztárakról szóló 1997. évi LXXXII. törvény (a továbbiakban: Mpt.) egyes rendelkezéseit is.

A magán-nyugdíjpénztári tagság mellett voksolóknak január végéig személyesen meg kell jelenniük, és nyilatkozniuk kell bármely nyugdíjbiztosítási igazgatóságnál vagy a Nyugdíjfolyósító Igazgatóságnál, illetve az Országos Nyugdíjbiztosítási Főigazgatóságnál.

Nyilatkozattétel hiányában a társadalombiztosítási nyugellátásban nem részesülő magán-nyugdíjpénztári tag tagsági jogviszonya a törvény erejénél fogva 2011. március 1. napjával megszűnik.

Az Országos Nyugdíjbiztosítási Főigazgatóság honlapján elolvashat mindent, amit az új rendszerről tudni kell. 

(forrás: Medical Tribune)
hirdetés

Könyveink