hirdetés
hirdetés
2024. április. 26., péntek - Ervin.
hirdetés

Mi vár a magánnyugdíjpénztárban maradókra?

Nem lesz könnyű dolga annak, aki úgy dönt, benn marad a magánnyugdíjpénztárban; az eljárás részleteiről alig tudnak valamit a lebonyolítással megbízott szerveknél - írta szerdai számában a Napi Gazdaság, amely szerint csak abban biztosak az általuk megkérdezett nyugdíjbiztosítási igazgatóságok, hogy sok többletmunka vár rájuk, amit a mostani létszámmal kell megoldani.

A Napi Gazdaság az online kiadására hivatkozva azt is közölte: a kormány szerdai ülésén határoz a részletszabályokról, a hírek szerint egyebek közt arról is, hogy a maradásról szóló nyilatkozat másolatát a pénztártag öt napon belül köteles megküldeni a munkáltatójának.

A nyilatkozatnak a tag nevét, lakóhelyét, tb-azonosítóját és a pénztár nevét kell tartalmaznia. A maradási nyilatkozatokat mindenkire vonatkozóan az Országos Nyugdíjbiztosítási Főigazgatóság összesíti, majd azokat március 31-éig továbbküldi az illetékes kasszákhoz. A magánpénztáraknak a nyilatkozatok beérkezésétől számítva 45 napjuk lesz arra, hogy megállapítsák a visszalépők számát és ütemtervet készítsenek a visszaléptetésről, vagyonátadásról. Az állami rendszerbe visszaléptetetteknek márciusban kell rendelkezniük a pénztárban elért reálhozamról. Aki ezt nem teszi meg, annak a lakcímére küldik az szja-mentessé tett összeget. Ha ez sikertelen, akkor az állami kasszába kerül, a befizetései között írják jóvá. A kasszák jelenlegi tagságuk 5-10 százalékra olvadását tartják elképzelhetőnek, ami két-három pénztár fennmaradását biztosíthatja.

(forrás: Napi Gazdaság)
Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
hirdetés