2024. május. 02., csütörtök - Zsigmond.

Megmutatták

Véget ért az SM abilimpia, a képességek és készségek versenye: a gyógyíthatatlan sclerosis multiplexes betegek bizonyították: képesek hasznos, alkotó munkát végezni, ha erre lehetőséget kapnak a környezetüktől – számol be érdekvédelmi szövetségük honlapja.

hirdetés

A május 10-én lezárult 5 napos idei berekfürdői SM abilimpián Bács-Kiskun, Békés, Borsod-Abaúj-Zemplén, Csongrád, Jász-Nagykun-Szolnok, Hajdú-Bihar megyei betegek mutatták meg mire képesek, s a meghirdetett több mint húsz versenyszám közül ki-ki saját jártassága szerint készített kreatív kézműves alkotásokat és hidegtálakat, díszített tortát vagy szerkesztett honlapot. A szervező Sclerosis Multiplexes Betegek Országos Egyesülete abban bízik: az országban élő mintegy 8 ezer SM beteg közül mind több sorstárshoz eljut az üzenet, hogy az aktív cselekvő tevékenység a munkából már kikerült emberek számára is az állapotuk testi-lelki megőrzését szolgálja – írják összefoglalójukban.

A berekfürdői SM abilimpiára csak betegek és kísérőik voltak hivatalosak, de május 30-án, az SM Világnapján szeretnék, ha mások is figyelnének rájuk. Országszerte több helyszínen, a fővárosban pedig az Erzsébet téren igyekeznek kitenni magukért – olvasható a honlapon.

(forrás: www.smboe.hu)
hirdetés

cimkék

Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!