2024. május. 04., szombat - Mónika, Flórián.

Pályázat arcvadászoknak

A sclerosis multiplexet bemutató fotópályázatot hirdetnek profik és amatőrök számára.

hirdetés

A nettó félmillió forint összdíjazású pályázaton bárki részt vehet: a profi kategóriában professzionális fényképészek, fotóriporterek, amatőr kategóriában betegek, családtagok, nővérek, orvosok, hobbi fotósok munkái nevezhetők 2012. május 15-ig. Mivel az SM betegek helyi egyesületei csaknem az egész országot lefedik, a szervezők segítenek abban is, hogy fotós és lehetséges alanyai könnyebben egymásra találhassanak.

A sclerosis multiplex a fiatalkorban jelentkező leggyakoribb, gyógyíthatatlan neurológiai betegség. Ezerarcú kórnak hívják, mert tünetei attól függően változnak, hogy az agynak és a gerincvelőnek melyik részei, milyen mértékben és ütemben károsodnak. Az SM betegek egy részére gyors leépülés vár, mások nehézségekkel ugyan, ám évtizedeken át együtt élhetnek a betegséggel, törekedve a teljes életre. Mindezt szeretnék képekben megjeleníteni, ezért a Sclerosis Multiplexes Betegek Országos Egyesülete (SMBOE) és a Magyar Újságírók Országos Szövetsége (MÚOSZ)  Fotóriporterek Szakosztálya – a Biogen Idec Hungary Kft. támogatásával – fotópályázatot hirdet.

Olyan alkotásokat várnak, amelyek rávilágítanak arra, miként változtatta meg az SM a betegek és családjaik életét, milyen nehézségekkel küzdenek a mindennapok során, miben jelentenek támaszt a sorstársközösségek.

Részletek, feltételek és hivatalos pályázati kírás: www.smboe.hu

hirdetés

cimkék

Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!