hirdetés
2018. január. 21., vasárnap - Ágnes.

A Sclerosis Multiplex (SM) fiatal felnőttkorban a központi idegrendszer (KIR) autoimmun-gyulladásos, neurodegeneratív megbetegedése.

A sclerosis multiplex megállapítása után azonnal kezelni kell a betegeket ahhoz, hogy érdemben javítani lehessen életkilátásaikon.

Egyre több a fiatal, gyógyíthatatlan beteg, és nincs elég pszichológus, aki segítene nekik, derül ki a Magyar Nemzet interjújából.

Sokan, amíg tehetik, titokként őrzik a sclerosis multiplex diagnózisát, mert féltik a munkájukat és nem szeretnék, ha betegként kezelnék őket.

Okostelefonokkal távolról monitorozzák a központi idegrendszer betegségeiben szenvedő pácienseket – írja a GyártásTrend.

hirdetés

Az idegrendszer és a psziché elválaszthatatlan. Alig van tisztán neurológiai betegség. Sok a határterületi probléma – mondta a többi közt a Medical Tribune-nek Csépány Tünde, a Debreceni Orvos- és Egészségtudományi Centrum Neurológiai Klinikájának docense, a Magyar Neuroimmunológiai Társaság elnöke.

Az SM-es betegeknél gyakran találnak már a diagnózis felállításakor más, társult egészségügyi problémákat is, az otszonline.hu cikkéből kiderül, melyek a leggyakoribbak.

hirdetés
hirdetés
hirdetés