hirdetés
2018. május. 28., hétfő - Emil, Csanád.
hirdetés

A Sclerosis Multiplex (SM) fiatal felnőttkorban a központi idegrendszer (KIR) autoimmun-gyulladásos, neurodegeneratív megbetegedése.

Mit nyújthatnak az infúziós kezelések az SM betegségben? Milyen új irányelvek várhatók a terápiákban? A sclerosis multiplex-el élő emberekről szól a Multiplex Magazin.

A bélflórában van egy olyan baktériumfajta, amellyel kezelni lehet a sclerosis multiplexet. Az eddigi, biztató kísérletekről a Népszava számol be.

A sclerosis multiplex megállapítása után azonnal kezelni kell a betegeket ahhoz, hogy érdemben javítani lehessen életkilátásaikon.

Egyre több a fiatal, gyógyíthatatlan beteg, és nincs elég pszichológus, aki segítene nekik, derül ki a Magyar Nemzet interjújából.

hirdetés

Sokan, amíg tehetik, titokként őrzik a sclerosis multiplex diagnózisát, mert féltik a munkájukat és nem szeretnék, ha betegként kezelnék őket.

Okostelefonokkal távolról monitorozzák a központi idegrendszer betegségeiben szenvedő pácienseket – írja a GyártásTrend.

Az idegrendszer és a psziché elválaszthatatlan. Alig van tisztán neurológiai betegség. Sok a határterületi probléma – mondta a többi közt a Medical Tribune-nek Csépány Tünde, a Debreceni Orvos- és Egészségtudományi Centrum Neurológiai Klinikájának docense, a Magyar Neuroimmunológiai Társaság elnöke.

hirdetés
hirdetés
hirdetés