2020. augusztus. 04., kedd - Domonkos, Dominika.

A sclerosis multiplex szempontjából a COVID-19-re tekintettel jelenleg az immunmoduláló kezelés indítása, folytatása vagy megszakítása tűnik a legfontosabb kérdésnek.

Sclerosis multiplexben a depresszió kapcsolatot mutat a kognitív teljesítménnyel és a kontrasztanyagot halmozó agyi léziókkal, közli az OTSZ Online.

Magabiztosabban tekintenek a neurológusok a koronavírus-járvány újabb hulláma elé, legalábbis ami a sclerosis multiplexes betegek kezelését illeti.

Az internet térhódításával az orvos és a páciens is megjelenik a tömegkommunikációban, a közösségi médiában annak összes előnyével és árnyoldalával.

hirdetés

A koronavírus miatti krízishelyzetre tekintettel speciális telefonos információs szolgálat indult sclerosis multiplex betegeknek.

Egy belga kutatócsoport olyan új molekuláris mechanizmust fedezett fel, mely több autoimmun és gyulladásos betegség hátterében állhat, írja a PharmaOnline.

Zalai és részben Somogy megyei betegek ellátására alakítottak ki SM centrumot a nagykanizsai Kanizsai Dorottya Kórházban.

hirdetés

A rovat támogatója

A rovat támogatója

hirdetés