2022. október. 07., péntek - Amália.

Az új koronavírus nem tűnt el, tovább terjed a világban, így az ezzel kapcsolatos nehézségek valószínűleg még sokáig, várhatóan évekig is fennmaradhatnak. Jó hír azonban, hogy az elmúlt időszak sok tapasztalattal járt az SM betegek gondozását és ellátását illetően.

Gyanús panaszok esetén gondolni kell a sclerosis multiplexre is, hogy minél előbb kiderüljönha ez áll a háttérben – írja a Multiplex Magazin.

Az egyénenként változó és különböző intenzitású tüneteket mutató sclerosis multiplex (SM) világszerte mintegy 2,8 millió embert érint.

A Harvard Egyetem kutatói a Science hasábjain számoltak be felfedezésükről, miszerint kapcsolat mutatható ki a sclerosis multiplex kialakulása és az Epstein-Barr vírus fertőzése között.

Az ország minden részéből érkeztek sclerosis multiplex kórral élő betegek és hozzátartozók Debrecenbe, az Országos SM Napra.

Videótárban tette elérhetővé a Magyar Sclerosis Multiplexes Betegekért Alapítvány a napokban tartott SM Világnap összes tájékoztató előadását.

A COVID-19 kórfolyamata két feltételezett mechanizmusának lehet jelentősége a sclerosis multiplexben (SM) szenvedő betegek kezelése szempontjából.

hirdetés

Kvízajánló

A rovat támogatója

A rovat támogatója

hirdetés