hirdetés
2018. november. 16., péntek - Ödön.
hirdetés

A Sclerosis Multiplex (SM) fiatal felnőttkorban a központi idegrendszer (KIR) autoimmun-gyulladásos, neurodegeneratív megbetegedése.

Több mint 7 millió forint jut az intézményekbe eljárni nem tudó sclerosis multiplex betegek házi gondozásának és rehabilitációjának biztosítására.

A Sclerosis Multiplex a fiatalkor betegsége, többnyire a 20-as években kezdődik, nem ritkán kitolódik a kezdete a 30-as, 40-es évekre.

Mit nyújthatnak az infúziós kezelések az SM betegségben? Milyen új irányelvek várhatók a terápiákban? A sclerosis multiplex-el élő emberekről szól a Multiplex Magazin.

A bélflórában van egy olyan baktériumfajta, amellyel kezelni lehet a sclerosis multiplexet. Az eddigi, biztató kísérletekről a Népszava számol be.

hirdetés

A sclerosis multiplex megállapítása után azonnal kezelni kell a betegeket ahhoz, hogy érdemben javítani lehessen életkilátásaikon.

Egyre több a fiatal, gyógyíthatatlan beteg, és nincs elég pszichológus, aki segítene nekik, derül ki a Magyar Nemzet interjújából.

Sokan, amíg tehetik, titokként őrzik a sclerosis multiplex diagnózisát, mert féltik a munkájukat és nem szeretnék, ha betegként kezelnék őket.

hirdetés
hirdetés
hirdetés