hirdetés
2024. április. 26., péntek - Ervin.
hirdetés

 

Megbütykölték a vírust és reménykednek

Ausztrál tudósok olyan áttörést értek el, amely az AIDS lehetséges gyógymódjának kidolgozásához vezethet – írta az mno.hu.

A Queenslandi Orvostudományi Kutatóintézet közleménye szerint sikerült úgy módosítaniuk a HIV vírus egyik fehérjeszakaszát, hogy az erős, hosszan tartó védelmet nyújtson a szervezetnek a fertőzésekkel szemben.

A Human Gene Therapy című folyóiratban közölt tanulmány szerint az immunsejtekben található kérdéses fehérje a módosítást követően segíti az egészséges immunrendszer fenntartását, így a pácienseknek lesz esélyük megbirkózni a normális fertőzésekkel. „Olyan ez, mint tűzzel harcolni a tűz ellen – húzta alá David Harrich professzor. – Amit valójában tettünk, az nem más, mint hogy fogtunk egy normális vírus fehérjemolekuláját, amelyre a kórokozónak szüksége van a növekedéshez, majd megváltoztattuk, így az ahelyett, hogy a vírusnak segédkezne, valójában megakadályozza a sokszorozódását, ráadásul azt igen hatékonyan teszi. Az eljárás lehet az AIDS egyik lehetséges gyógymódja” – olvasható az mno.hu-n.

(forrás: MNO)

cimkék

Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
hirdetés

Könyveink