hirdetés
hirdetés
2020. július. 09., csütörtök - Lukrécia.
hirdetés

Elindult a Pampers koraszülött osztályokat támogató országos programja

#LegkisebbBabák

Speciális koraszülött pelenkát fejlesztett ki a Pampers, amely akár a 800 gramm alatti súlyú korababáknál is biztonságos és kényelmes védelmet nyújt.

hirdetés

A koraszülések aránya hazánkban 8-9 százalék, ami ez évente nagyjából 8000-9000 koraszülött babát jelent, közülük sokan perinatális intenzív centrumokban (PIC) kezdik meg az életüket. Dacára a koraszülés területén elért óriási fejlődéseknek, hazánkban van még tennivaló a megelőzés, a kórházi ellátás és az utógondozás területén egyaránt. Ezért is kiemelt jelentőségű a Pampers most induló, hosszú távú jótékonysági kezdeményezése, melyben a hazai kórházak koraszülött osztályait különleges, koraszülött kisbabáknak kifejlesztett pelenkáival kívánja ellátni térítésmentesen.

Egy nagyon éretlen koraszülött kisbaba kényelmes és biztonságos pelenkacseréjéhez legalább két ápolóra, négy gondoskodó kézre és akár 5-10 percre is szükség lehet. A szerető érintés minden csecsemő számára fontos, a koraszülött kisbabák számára azonban – egészségük és fejlődésük szempontjából – elengedhetetlen.

A Pampers fő célja a babák egészséges fejlődésének maximális támogatása. A PIC-ekkel együttműködve a Pampers kutatói évekkel ezelőtt rájöttek, hogy a 800 grammnál kisebb súllyal született babák számára nincs megfelelő méretű pelenka a piacon, így azonnal eldöntöttük, hogy kifejlesztünk egy egyedi terméket a legkisebb babák számára – mondta Balogh-Simon Zsófia, a P&G babaápolási kategóriájának menedzsere. – Mi voltunk az első globális pelenkagyártó vállalat, amely kifejezetten koraszülöttek számára is gyártott pelenkát. Az új Pampers Preemie Protection pelenkákat úgy terveztük, hogy méretükből adódóan a lehető legkevésbé zavarják a koraszülött kisbabák alvását, fejlődését és orvosi ellátását. Koraszülött pelenkáink kiskereskedelmi forgalomban nem is elérhetők. Az a célunk, hogy a kórházi koraszülött osztályoknak adományozott termékekkel kifejezetten az érintett kisbabákat és szülőket támogassuk.

Fotó: Pampers
Fotó: Pampers

A Semmelweis Egyetem II. számú Szülészeti és Nőgyógyászati Klinikájahazánk legnagyobb szülészeti intézete, itt évente több mint 3800 újszülött jön a világra. Perinatális intenzív centruma (ApróTalp Falva) az ország egyik – hagyományaiban és eredményeiben – vezető koraszülött-újszülött intenzív ellátást biztosító osztálya, amelyben évente akár 500 koraszülött ellátása történik, akik közül több mint 100-an még 1500 grammnál is kisebb születési súlyúak. A gondos orvosi ellátásnak és ápolásnak köszönhetően már a 400 grammnál kisebb koraszülötteknek is esélyük van arra, hogy egészségesen hazakerülhessenek.

Az extrém éretlen koraszülöttek nagy változékonyságot mutató testméretei és azok akár néhány napon belüli megváltozása magában hordozzák a speciális ápolási kellékek alkalmazásának a szükségességét is – mondta
dr. Kocsis István egyetemi docens, a PIC osztályvezető főorvosa. – A kereskedelmi forgalomban kapható ápolási kellékek azonban sokszor méretük miatt nem felelnek meg az igénynek, kialakításuk sok esetben nem elégíti ki az elvárásokat. Kifejezetten örömteli, hogy a P&G felvállalta azt a feladatot, hogy a megszokott minőséget megtartva, kisméretű, a legkisebb koraszülöttek igényeihez adaptált pelenkák kialakításával segíti az ápolásukat, és ingyenesen biztosítja azt a koraszülött ellátásban részt vevő intenzív osztályoknak.

Fotó: Pampers
Fotó: Pampers

Kevesen tudnak többet a koraszülésről, mint a Koraszülöttekért Országos Egyesület (KORE), amely az egyik legjelentősebb koraszülött babákat és szüleiket támogató nonprofit szervezet. Fő célkitűzésük a koraszülésben érintett családok megsegítése, elsősorban információk nyújtásával és a sorstársi közösség erejével. A Pampers ezért összefogott a Rossmann-nal, és az április eleje óta tartó együttműködésük során minden, a Rossmannban kapható Pampers pelenka vásárlása után 1 százalékkal, a Rossmann pedig az összegnek megfelelő termékadománnyal támogatja az Egyesületet.

Kiemelt feladatunk a korai fejlesztés fontosságának hangsúlyozása, a hátrányos megkülönböztetés és a társadalmi megítélés leküzdése, valamint nem utolsósorban a koraszülött osztályok támogatása ruha-textil és
műszer-adományokkal – mondta el Földvári Nagy Zsuzsanna, az Egyesület elnöke. – Nagyon örülünk a P&G és a Rossmann közös kezdeményezésének, és tudjuk, hogy az összegyűlt adomány segítségével sok édesanya és koraszülött kisbaba életét tehetjük biztonságosabbá, könnyebbé és szebbé.

Egy nagyvállalatnak nagy súlya van az emberek és a gazdaság életében, de épp ilyen fontos a részvállalása a társadalmi ügyekben is – közölte Kadlok Nelli, a Rossmann PR menedzsere.– A Rossmann célja, hogy CSR tevékenységével olyan értékeket, ismereteket, információkat nyújtson, melyek hosszú távon hatást gyakorolnak a társadalomra vagy a társadalmi csoportok egy részének jóllétére, életminőségére. Éppen ezért örömmel csatlakoztunk a Pampers kezdeményezéséhez, és bízunk benne, hogy a leghatékonyabb és legszükségesebb támogatást nyújthatjuk a sok törődést igénylő koraszülött kisbabáknak és szüleiknek.

A koraszülöttek egyedi igényei

A koraszülött csecsemők – érzékeny bőrük miatt – csak a legpuhább, legfinomabb anyagokkal érintkezhetnek. A Pampers olyan egyedülálló pelenkát tervezett, amely különleges puhaságával a legapróbb, legsebezhetőbb babák számára is kényelmet biztosít. A Pampers Preemie Protection pelenkák P-3-as méretét azért fejlesztették ki, hogy az fokozza a koraszülöttek kényelmét, segítse az alvást és a megfelelő testhelyzetet, illetve elősegítse az orvosi és ápolói tevékenységeket is.

  • A rugalmas anyag finoman fogja körül a csecsemő testének vonalait, miközben maximális illeszkedést biztosít, még az inkubátor életfenntartó csövei és szondái mellett is, így a nővéreknek nem kell a műszereket kerülgetve a csecsemő méretére szabni az egyébként túl nagy pelenkát.
  • A flexibilis szélek maximális kényelmet biztosítanak, gyengéden közrefogva a csecsemő érzékeny lábait.
  • A 34%-kal keskenyebb kialakítás lehetővé teszi a csecsemők csípőjének és lábának megfelelő helyzetét és fejlődését.
  • Az egyenletes nedvszívó réteg és azonos kidolgozás elöl és hátul bármilyen testhelyzetben szárazságot biztosít.
  • Az AbsorbAwayLiner™ speciális bélés védi a baba bőrét a nedvességtől.
  • Az ápolók körében elvégzett felmérés azt mutatja, hogy a koraszülöttek számára rendelkezésre álló pelenkák kialakítása túl széles volt, nem illeszkedtek tökéletesen a baba testének vonalaihoz, így a baba lábai terpeszbe voltak kényszerülve, és nem biztosítottak megfelelő körülményeket az egészséges fejlődéshez.
Most bárki segíthet!
A Koraszülöttekért Országos Egyesületet most bárki támogathatja mindössze egy fotó megosztásával: minden, a felhasználó saját vagy a Pampers hivatalos facebook oldalára a kisbabájáról #LegkisebbBabák hashtaggel ellátva feltöltött fotó után a Pampers további 100 forinttal támogatja az Egyesületet.
(forrás: Pampers, Koraszülöttekért Országos Egyesület)
hirdetés
Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
hirdetés
hirdetés

Könyveink