hirdetés
2024. április. 28., vasárnap - Valéria.

Központosított beszerzések a kórházaknál

A háziorvosok mellett a gyógyszerészek is érdekeltek abban, hogy az egészségügyi struktúraátalakítás lényegét a betegek is megértsék – hangsúlyozta Török Krisztina, a Gyógyszerészeti és Egészségügyi Minőség- és Szervezetfejlesztési Intézet (GYEMSZI) főigazgatója a gyógyszerészek háromnapos konferenciá­ján.

Az átalakítás legfőbb célja, hogy a betegek mindenütt korszerű körülmények között kaphassanak az állapotuknak megfelelő ellátást – közölte a főigazgató. A részletekről szólva Török Krisztina megemlítette: folyamatban van a betegellátó intézmények térségi ellátási kötelezettségének kialakítása. Az egyik fontos stratégiai feladat a kórházak átadás-átvételével kapcsolatban, hogy az intézeti gyógyszerellátás területén egységes szakmai koncepciót dolgozzanak ki.

A közbeszerzésekben a GYEMSZI egységes, központi beszerzővé válik. A főigazgató kiemelte, a szakmai egyeztetések után olyan gyógyszer- és orvostechnikai közbeszerzések indulnak hamarosan, amelyek révén racionalizálni lehet a beszerzéseket. Ebben jelentős feladat hárul majd az Országos Gyógyszerterápiás Tanácsra (OGYT), amely megteremti a közbeszerzések szakmai alapjait – tudósít a Magyar Hírlap. 

hirdetés

Könyveink