hirdetés
hirdetés
2024. április. 29., hétfő - Péter.
hirdetés

Ködösítés az abortuszról

Visszautasította Pelczné Gáll Ildikó fideszes politikus arrogáns hangnemben adott válaszát az abortusztabletta ügyében a szocialista Bangóné Borbély Ildikó – írja a Népszava.

A lap szerint az MSZP elnökségi tagja azt szerette volna, ha a nagyobbik kormánypárt nőtagozata is állást foglal a politikai viták kereszttüzében álló szer bevezetéséről, de Pelczné a Fideszre jellemző kétértelmű válasszal reagált. Azt mondta ugyan, hogy a tablettának helye lehet az egészségügyben, majd egy fél mondattal szűkítette a kört, mivel csak az egészségi probléma esetén alkalmazott abortusz támogatásáról beszélt.

Arrogáns hangvételű nyilatkozatot tett Pelczné Gáll Ildikó, amit visszautasítok – reagált Bangóné Borbély Ildikó a Fidesz Női Tagozata elnökének szavaira. Az MSZP elnökségi tagja és a fideszes politikus az abortusztabletta bevezetésével kapcsolatban keveredett vitába. Bangóné a nagyobbik kormánypárt nőtagozatának állásfoglalását kérte a tabletta bevezetéséről, mire Pelczné a többi között azt válaszolta: ne más nők tragédiájából építsenek politikai karriert maguknak. Egyébként pedig úgy foglalt állást, hogy ha a szakma engedi, a tablettának minden esetben helye lehet a magyar egészségügyben. Majd hozzátette: "lehetnek olyan egészségügyi problémák, amelyek miatt nem lehet a magzatot kihordani".

Ezt szinte mindeki úgy értelmezte, hogy szembement a tabletta bevezetését teljesen elvető KDNP-vel, valójában azonban megint csak  kettős beszédről van szó, és Pelczné mindenkinek "szája íze" szerint üzent. Mivel a társadalom többsége nem szeretne szigorítást, ők azt olvashatták ki, hogy támogatja az abortusztablettát. Ám azoknak is a kedvében járt, akik a teljes tiltást követelik, hiszen Pelczné csak egészségi probléma esetén engedélyezné az alkalmazását.

Bangóné továbbra is ragaszkodik ahhoz, hogy a megelőzésre kell fektetni a hangsúlyt, megfizethetővé kell tenni a fogamzásgátló eszközöket. A Fidesz gazdaságpolitikájának a családok számára biztonságot, kiszámíthatóságot és jövőképet kellene biztosítania, mondta hozzátéve, mivel Pelczné válasza szerint nincs politikai akadálya a tabletta bevezetésének, felszólítja az illetékes államtitkárságot, tegye meg a bevezetéshez szükséges lépéseket.

(forrás: Népszava Online)
Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
hirdetés