2024. április. 28., vasárnap - Valéria.
hirdetés

Kivonnák az orvosokat az állami szférából

A román egészségügyi miniszter új jutalmazási rendszert is bevezetne - írja a kolozsvári magyar rádió internetes oldala.

Cseke Attila, egészségügyi miniszter csütörtökön, a 2010-es év mérlegének bemutatásán kijelentette, hogy a jó teljesítményt elérő orvosoknak biztosítani kellene a jutalmazás lehetőségét.

„Ahhoz, hogy ösztönözni tudjuk a jó hírnévvel, sok gyakorlattal rendelkező orvosokat, a költségvetésben lehetőséget kellene teremteni a különböző fizetések folyósítására. Jelenleg egy egységes rendszer van érvényben, amelyben minden orvosnak ugyanakkora a fizetése. Olyan rendszert kell kialakítani, amelyben ösztönözni tudjuk az eredményes orvosokat” - nyilatkozta a tárcavezető.

Traian Basescu államelnök azt kérte a kormánytól, hogy a Nemzetközi Valutaalappal (IMF) kötendő megállapodásba iktasson be egy olyan elképzelést, amely szerint 2011-től szerződést kötnének az orvosokkal és tanárokkal, akik így a munkájuk összetettsége alapján kapnák fizetésüket. Mint mondta, egy ilyen új rendszerbe beilleszkedve, ezek a már nem állami alkalmazottnak fognak számítani.

(forrás: Paprika rádió)
hirdetés

Könyveink