hirdetés
2024. március. 19., kedd - József, Bánk.

Kásler 1,5-2 millió forintos orvosfizetést tartana reálisnak

Az emberi erőforrások minisztere az InfoRádió Aréna című műsorában elmondta, nemcsak a fizetési kondíciókon, de az egészségügyben dolgozók szociális körülményein is javítani szeretnének.

Nyilvánvalóan a jelenlegi fizetéseknél lényegesen magasabb fizetéseket gondolnék olyan magasnak, ami felvethetné a paraszolvencia megszüntetésének a lehetőségét, de ez reális cél, fogalmazott az InfoRádióban Kásler Miklós. 

Arra a kérdésre, hogy mekkora lenne a megfelelő fizetés, arról a miniszter az Aréna című műsorban azt mondta, "ha a realitásokhoz próbálunk közelebb kerülni, másfél-kétmillió forintos havi fizetés mindenféleképpen azt a biztonságot jelenti, amiből egy orvos méltó módon fent tudja tartani magát és a családját".

Szerinte nem kizárólag fizetésekről van szó, hanem például a lakhatásról is; a fizetések folyamatos és intenzív emelése mellett a szociális viszonyokon is javítani kíván az állam.

Arra a felvetésre, hogy az orvosok fontosabbak-e például a következő generációt tanító tanároknál, Kásler Miklós orvos-tanárként is úgy reagált, nagyon nehéz a két hivatást összehasonlítani: "még az árukat is".

Az erőforrástárca vezetője úgy fogalmazott "a magyar tradíció az, hogy először a munka, azután a javak birtoklása; de ha ez eltolódik, én azt sem nehezményezem".

(forrás: InfoRádió)
hirdetés

Könyveink