hirdetés
hirdetés
2024. május. 17., péntek - Paszkál.
hirdetés

Jogi úton (is) orvosolná a hiányt a PTE - félmilliárd a klinikumnál

A Pécsi Tudományegyetem (PTE) is jelentős gazdasági nehézségekkel küzd, a problémákat egy stabilizációs program kidolgozásával igyekeznek orvosolni - írja a Pécsi Újság.

Prof. Dr. Bódis József rektor (képünkön) szerint a korábbi években keletkezett hiány a már elvégzett, de ki nem fizetett munkák miatt halmozódott fel, s a jogos követeléseket - más megoldás híján - akár jogi úton is megpróbálják érvényesíteni.

- A felhalmozódott hiány komoly hányadát többek közt a klinikumban elvégzett egészségügyi szolgáltatások alulfinanszírozottsága, valamint a Baranya Megyei Kórház költségeinek meg nem térítése okozta. Az egyetem vezetése a hiány csökkentése érdekében folyamatos tárgyalásokat folytat - többek között a Nemzeti Erőforrás Minisztérium (NEFMI) Egészségügyért államtitkárságával és a Nemzetgazdasági Minisztérium Pénzügyekért államtitkárságával -, de tekintettel a külső gazdasági körülményekre, gyors és eredményes megoldásra aligha számíthatunk. A tárgyalásokon túl, szakértők bevonásával is vizsgáljuk, hogy mi a teendő, esetlegesen milyen jogi megoldást érvényesíthetünk - fogalmazott megkeresésünkre az universitas első embere.

A stabilizációs programhoz kapcsolódó intézkedési tervek között szerepel egyebek mellett a Klinikai Központ likviditásának helyreállítása is, amelynek során idén mintegy 515 millió forintos megtakarítást irányoztak elő az intézménynél.

A teljes cikk a Pécsi Újság oldalán olvasható.

(forrás: Pécsi Újság)
Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
hirdetés