hirdetés
hirdetés
2024. május. 11., szombat - Ferenc.
hirdetés

Jogellenes felmentés Egerben

Jogellenesen vonta vissza  a Heves Megyei Közgyűlés az egri kórház korábbi főigazgatójának magasabb vezetői megbizását - derül ki abból a közleményből, melyet az érintett, dr. Kovács József korábbi főigazgató juttatott el portálunkhoz.

Közlemény

Mint emlékezetes, 2005. június 24-én a Heves Megyei Önkormányzat közgyűlési döntése alapján azonnali hatállyal visszavonta dr. Kovács József főigazgató vezetői megbízását, aki 2001. június 1-én pályázati úton került kinevezésre az egri Markhot Ferenc Kórház élére. Nem ajánlottak fel számára a Kjt-ben előirt állást, hanem beosztották az urológiai osztályra.
Dr. Kovács József jogorvoslatért fordult a helyi munkaügyi bírósághoz.
Keresetében törvénytelennek minősítette a vele szemben folytatott eljárást, valótlanoknak az indokolásban felsorolt okokat. Rendkívül méltánytalannak nevezte a megyei önkormányzat lépését ahhoz mérten, amilyen eredményeket elért a kórház az ő négy éves vezetése alatt. A Munkaügyi Bíróság első fokú ítéletében kimondta, hogy a Heves Megyei Közgyűlésnek a dr.Kovács József magasabb vezetői megbízás visszavonásáról szóló 2005. június 24-i határozata jogellenes. A főigazgató felmentésekor felhozott indokok nem voltak valósak és okszerűek és a bizalomvesztés indokolásra sem bizonyultak alkalmasnak.
Az első fokú döntés ellen a Heves Megyei Önkormányzat fellebbezést nyújtott be. A Heves Megyei Bíróság a másodfokú határozatában elutasította dr. Kovács József keresetét, aki emiatt a Legfelsőbb Bírósághoz fordult jogorvoslatért.
A Magyar Köztársaság Legfelsőbb Bírósága a II. fokú bíróság ítéletét megváltoztatta: az I. fokú ítéletet jogerőre emelte, megerősítette, hogy a Heves Megyei Közgyűlés dr. Kovács József magasabb vezetői megbizását jogellenesen vonta vissza. 

 
Dr. Kovács József
a Markoth Ferenc Kórház
jogellenesen felmentett
főigazgatója

Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
hirdetés